Obligatiunile emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, membra a grupului Bancii Mondiale, au facut, in sedinta de ieri de la Bursa de Valori, obiectul unei tranzactii in valoare de 73,6 milioane de lei. Tranzactia derulata in prima parte a sedintei a acoperit circa 61% din valoarea totala a tranzactiilor bursiere, de 120,69 milioane de lei.

In sedinta de ieri au fost transferate 72.554 de bonduri, reprezentand 13,8% din totalul obligatiunilor.
Tranzactionarea cu aceste bonduri a inceput pe data de 19 octombrie 2006, simbolul emisiunii fiind IBRD09. Au fost emise un numar de 525.000 de obligatiuni, valoarea nominala a unui bond fiind de 1.000 lei. Rata dobanzii a fost stabilita la 6,5%/an (fixa in lei), iar durata este de 3 ani. Emisiunea a fost intermediata de Intercapital Invest.
In prima zi de tranzactionare a fost inregistrata o singura tranzactie cu aceste bonduri, cu 50 de obligatiuni la pretul de 1.000 de lei.

Valoarea transferului este de 50.320 de lei. De la inceputul tranzactionarii, cu aceste obligatiuni s-au realizat 7 tranzactii cu 87.896 de bonduri, in valoare de 89 de milioane de lei.

In cadrul ofertei publice initiale, 77% din obligatiuni au fost subscrise de investitori romani, valoarea de subscriere a acestora ridicandu-se la peste 404 milioane lei.
Oferta a fost suprasubscrisa cu 21%, bucurandu-se de un mare succes. Valoarea de subscriere a obligatiunilor s-a ridicat la peste 404 milioane lei, fiind cea mai mare valoare tranzactionata la Bursa.

Emisiunea de obligatiuni este prima a unei institutii financiare internationale pe piata de capital romaneasca, iar titlurile sunt primele notate de agentiile de rating cu calificativul maxim, "AAA".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.