Cotatia aurului a scazut, luni, iar argintul a fost tranzactionat la cele mai ridicate nivele din ultimele sase luni, dar analistii au spus ca datele economice americane sugereaza posibila crestere a cotatiei metalelor pretioase, anunta Reuters

"Anterior se putea spune ca numai cateva domenii, cum este cel imobiliar, au probleme pe piata americana, dar acum si sectorul manufacturier a avut contractii, in noiembrie", a spus potrivit NewsIn Michael Widmer, analist de la Calyon Corporate si Investment Bank."Datele subliniaza problemele care exista in prezent in SUA", a adaugat Widmer.

Cotatia spot a aurului a atins nivelul de 647,70 dolari/uncia, in Asia si pe piata din NewYork a fost de 643,50/644,25 dolari, pana dupa-amiaza, comparativ cu cotatia de 645,20/646,20, atinsa tarziu vineri seara.

Dolarul a scazut, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce sondajul Institute for Supply Management despre datele industriale a aratat o contractie a sectorului, prima data in peste trei ani. Dar dolarul si-a revenit de la cea mai slaba cotatie din ultimele 20 de luni fata de euro si un cos de valute, deoarece investitorii si-au marcat profitul, dupa ce moneda americana a pierdut peste 3% din valoare in mai putin de doua saptamani.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.