Ministerul Finantelor propune o taxa de licenta pentru organizarea jocurilor de noroc in valoare de 175.000 de lei, care se va achita integral pentru intreaga perioada de valabilitate a licentei, respectiv cinci ani.

Asta potrivit proiectului de lege privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc, care va fi supus dezbaterii cu Asociatiile organizatorilor de jocuri de noroc active in Romania. Pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, MFP propune o taxa de 2.400 lei si, respectiv, 3.500 lei pentru masinile electronice cu castiguri.

Pentru fiecare masina electronica cu castiguri interconectata in sistem "jack-pot in sala" sau "jack-pot extins" se va plati o taxa suplimentara de interconectare in valoare de 1.000 lei. Pentru fiecare masa speciala cu bile din cazinou taxa de autorizare este de 100.000 lei, iar pentru fiecare masa speciala de joc din cazinou altele decat cele cu bile, taxa propusa este de 80.000 lei. Pentru jocurile de noroc de tip pariu taxa este de 5 la suta din incasarile efectiv realizate, dar nu mai putin de 20.000 lei pe locatie anual. Nivelul taxelor poate fi modificat prin hotarare de Guvern, la propunerea Ministerului Finantelor.

Potrivit proiectului de act normativ, autorizatia de exploatare, valabila un an, se acorda numai detinatorilor de licenta, pentru fiecare mijloc de joc sau locatie in care agentul economic exploateaza mijloace de joc. Organizatorii vor depune anual la comisie documentele actualizate in baza carora s-a realizat autorizarea, comisia va verifica respectarea conditiilor avute in vedere la acordarea licentei si poate dispune, dupa caz, revocarea acesteia. Statul poate acorda dreptul de organizare si exploatare a activitatii de jocuri de noroc pe baza de licenta de organizare si autorizatie de exploatare, iar procedura de acordare nu intra sub incidenta aprobarii tacite. Activitatea de autorizare a organizarii si exploatarii jocurilor de noroc se realizeaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin Comisia de autorizare a jocurilor de noroc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.