Inceputul saptamanii nu a adus, din pacate, pentru investitorii la bursa, preturi in crestere sau macar o stabilizare a cotatiilor. Corectiile de pret incepute saptamana trecuta au continuat si in cursul sedintei de lunii, cu precadere in cazul actiunilor SIF, care au pierdut peste 1500 lei vechi/actiune fata de preturile de inchidere de joi. Indicele BET-FI a pierdut 5,25%, ajungand la nivelul de 56909 pc.

Lichiditatea acestor societati a fost mai crescuta comparativ cu zilele anterioare, ele cumuland o valoare de peste 41 milioane lei din cele 63 milioane lei, valoarea totala tranzactionata pe bursa in cursul acestei zile. Cele mai mari tranzactii s-au realizat cu SIF5 Oltenia (-6,06%), fiind tranzactionate peste 5 milioane de actiuni, urmata de SIF2 Moldova (-5,41%), SIF3 Transilvania(-4,81%), SIF1 Banat-Crisana(-4,52%) si SIF4 Muntenia(5,38%).

Actiunile SNP Petrom nu au facut exceptie de la scaderile pronuntate de pe intreaga piata, ultima tranzactie realizandu-se la pretul de 0.58 lei, in scadere cu 1,69% fata de sedinta precedenta, cu o valoare totala tranzactionata de peste 5 milioane lei. Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au inregistrat o corectie de 1,16%. Titluri mai putin lichide din sectorul petrolier, cum sunt Petrol Import Export Bucuresti (PEI), Rompetrol Well Services sau Oil Terminal (OIL) au inregistrat si ele corectii.
Cotatiile actiunii Bancii Transilvania s-au incadrat deasemenea pe o panta descendenta, ajungand la 0.995 lei(-1,58%). La o scadere mai putin accentuata am asistat in cazul titlului BRD, care a ajuns la pretul de 18,7 lei, valoare tranzactionata nefiind una obisnuita, de1,5 milioane lei.

Titlurile Broker SA Cluj au inregistrat si ele o scadere de 3,03%, incheind sedinta la pretul de 1,6 lei.
O evolutie in aceeasi nota au avut titlurile din sectorul farmaceutic, astfel titlul Antibiotice Iasi s-a depreciat cu 0,61%, iar Biofarm Bucuresti a scazut pana la 0.64 lei (-2,29%).

Printre putinele titluri cu evolutie pozitiva s-au aflat Flamingo Bucuresti(FLA), care s-a apreciat cu 2,12%, iar pe piata Rasdaq, pe volume modeste titlurile Dafora Medias(DAFR) si Electromagnetica(ELMA) au inregostrat cresteri de 6,6%, respectiv 2,78% .

Darie Moldovan
Departamentul de Tranzactionare SSIF Broker SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.