Bilanturile firmelor vor fi insotite de note explicative din ianuarie 2007. Microfirmele trebuie sa-si angajeze experti contabili peste doi ani, iar evidentele contabile vor fi depuse la Registrul Comertului.
Firmele vor trebui sa depuna note explicative o data cu depunerea bilanturilor contabile, incepand cu 1 ianua-rie 2007, conform Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 200/22 noiembrie ce urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

"Nu se modifica continutul bilanturilor, ci se introduc notele explicative anexate la situatiile finaciare, din necesitatea de a avea informatii transparente pentru cei care citesc situatiile financiare, conform noilor norme introduse in aceasta vara de Parlamentul UE", a declarat Georgeta Petre, director general Directia de Reglementari Contabile din Ministerul de Finante, prezenta la Seminarul National de Fiscalitate 2006 organizat de grupul de editura Rentrop&Straton. Ea a adaugat ca in notele explicative trebuie trecute angajamentele si garantiile pe care societatea respectiva le-a acordat altor firme sau persoane fizice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.