Proprietarii navelor si operatorii portuari au inregistrat pierderi de sute de mii de dolari, deoarece operarea vapoarelor a fost mult intarziata tot week-endul trecut din cauza cetii care a persistat si luni, inoformeaza NewsIn. Reprezentantii Capitaniei Zonale Constanta (CZC) au declarat ca este posibil ca ceata sa reapara in cursul noptii, iar porturile maritme sa se inchida din nou.
In ultimele doua zile, Capitania a suspendat manevrele in porturi din cauza vizibilitatii scazute sub o suta de metri. Potrivit ofiterilor CZC, porturile maritime au fost neoperationale din cauza cetii si, drept urmare, nicio ambarcatiune nu a primit avizul de efectuare a manevrelor de intrare sau iesire din porturi, existand riscul producerii unor coliziuni.

Din cauza cetii, aprovizionarea platformelor de foraj marin s-a facut cu greutate. Pe toata durata fenomenului, vapoarele aflate in rada portului au trebuit sa asigure veghe continua la bord si sa emita semnale de ceata corespunzatoare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.