Societatile comerciale cu o cifra de afaceri de pana la 50 mii euro vor trebui sa-si angajeze un expert contabil sau o firma de contabilitate pentru intocmirea situatiilor financiare, potrivit modificarilor legii contabilitatii, potrivit directorului in Ministerul Finantelor, Georgeta Petre
"Pana acum, administratorii firmelor cu o cifra de afaceri de cel mult 50 mii euro puteau sa intocmeasca situatiile financiare pe raspunderea lor. Potrivit modificarilor din legea contabilitatii prevederea a fost eliminata, iar cei care isi pun semnatura pe aceste documente va trebui sa aiba studii superioare economice", a precizat Georgeta Petre, citata de NewsIn. Situatiile financiare vor fi depuse anual, conform noilor reglementari, in cel mult sase luni de la incheierea anului fiscal, pana la 30 iunie.

Ministerul Finantelor a elaborat proiectul de modificare a legii contabilitatii, care, potrivit oficialului din Finante, nu va intra in vigoare in acest an. Modificarile vizeaza o delimitare mai clara a raspunderii in privinta activitatii de contabilitate in cadrul unei firme. Astfel, directorul economic va avea responsabilitatea aplicarii reglementarilor contabile, in timp ce administratorul se va ocupa de organizarea activitatii de contabilitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.