Cotidianul britanic "Financial Times" aseamana, intr-un supliment dedicat Romaniei, economia romaneasca cu cazul Adrianei Iliescu. Profesoara, care la 67 de ani a devenit cea mai batrina mama, ar putea parea o sursa bizara de inspiratie, comenteaza "Financial Times", care precizeaza ca tara incearca sa faca un lucru similar. Sa isi recupereze "trecutul postceausist risipit".

Privatizarea a fost lenta si dezordonata, coruptia a scapat nepedepsita, iar birocratia a triumfat in hatisul de reguli. Acum, Guvernul incearca sa recupereze timpul pierdut. Sa grabeasca integrarea in Uniunea Europeana si sa reformeze o economie in crestere, dar distorsionata si dezechilibrata, scrie "Financial Times". Reducerea impozitelor incearca sa scoata la suprafata o economie subterana estimata de FT ca fiind egala cu produsul intern brut. Pe de alta parte, exportul de munca ieftina este treptat inlocuit de vinzarile de tehnologii complexe.

Citeste si:

Publicatia consemneaza ca Romania a primit in sfirsit statutul de economie de piata functionala, iar agentia de rating Fitch i-a acordat pentru prima data un calificativ investitional. "Circumstantele din Romania converg de o asemenea maniera, incit justifica cea mai pronuntata stare de optimism de la revolutia din 1989 incoace", se afirma intr-unul dintre articole. "Financial Times" apreciaza ca Romania s-ar afla intr-un punct de cotitura, dar nu exclude un eventual esec.