Apetitul mare al romanilor de a se imbogati peste noapte a fost speculat la maximum de patronii "cazinourilor de cartier". Acestia au impanzit marile orase ale Romaniei cu sali de jocuri electronice, mizand pe o categorie de clienti care nu-si permit sa joace la o ruleta adevarata. Investitia initiala intr-o sala de jocuri electronice poate ajunge pana la 400.000 de euro. In functie de pozitionare si dotari, banii pot fi recuperati in trei-patru ani.

In fiecare cartier al Bucurestiului exista cel putin doua astfel de sali de jocuri. Noaptea, aceste zone se transforma in mini Las Vegasuri, datorita firmelor luminoase care-ti iau ochii. Publicul-tinta il reprezinta jucatorii care nu isi permit sa mearga intr-un cazinou clasic (cele in care Black Jack se joaca la ruleta, iar pocherul se joaca cu carti adevarate).

Atunci cand intri intr-un cazinou de la parterul unui bloc, ai impresia ca pasesti intr-o nava spatiala. Aparatele electronice care stralucesc, luminile colorate te fac sa te simti la bordul unei farfurii zburatoare. Scaunele inalte, cu un design futurist, si acele zgomote de martieni care se aud de la aparate ii imbie pe impatimitii jocurilor de noroc sa isi petreaca ore in sir la cazinou. "Sunt persoane care cheltuiesc si 2.000 de euro intr-o singura noapte", spune un bodyguard de la o sala Max Bet din Capitala. Potrivit acestuia, clientii fideli joaca aproape in fiecare seara 200-300 de lei. Exact pe acest gen de clienti au pariat patronii cazinourilor de cartier, atunci cand au dezvoltat retelele de sali de jocuri la parterul blocurilor.

"Daca ma plictisesc, ies din scara blocului si intru direct in cazinou, spune Valentin Peteraru, un "gambler" din Bucuresti.

Celebrele aparate de pocher pe care le gaseai in orice maghernita la inceputul anilor '90 au disparut aproape in totalitate de pe piata. Le mai gasesti in micile orase de provincie sau la tara, in bufetul din sat. Astazi, cele mai populare jocuri de noroc sunt Black Jack, Keno, Bingo si Poker. "Tinerii joaca la ruleta, biliard, bowling sau play-station. Piata de gambling din Romania s-a dezvoltat mult in ultimii ani, apropiindu-se ca valoare de cele occidentale, iar pe unele chiar depasindu-le", considera Vasile Grasu, proprietarul unui club de noapte din Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.