Tranzactiile cu energie electrica derulate pe platforma Piata pentru Ziua Urmatoare a bursei de electricitate OPCOM au inregistrat, joi, un nivel record, de 4 milioane lei, cu un volum care reprezinta 10,36% din schimburile cu energie efectuate pe piata energetica romaneasca la sfarsitul saptamanii trecute.

PZU face parte din piata en gros de energie electrica, unde se desfasoara transferuri pentru fiecare interval de tranzactionare al zilei de livrare, pe baza ofertelor transmise de participanti. La tranzactiile de pe PZU pot participa producatori de energie, furnizori si operatori de retea.

Un alt record a fost inregistrat joi de numarul participantilor activi, respectiv 54 de firme, peste jumatate dintre cei 90 de participanti inregistrati, care au dreptul la schimburi pe aceasta platforma, se arata intr-un comunicat al OPCOM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.