Aderarea la Uniunea Europeana va duce la cresterea importurilor de masini second-hand, ceea ar putea duce la o scadere a vanzarilor de automobile nou iesite din fabrica. Cei mai dezavantajati vor fi producatorii ale caror vanzari se bazeaza pe autoturisme proaspat iesite din fabrica, Dacia fiind in pozitia cea mai riscanta

Vanzarile de masini Dacia in piata interna ar putea scadea usor in 2007 fata de acest an, din cauza importurilor de vehicule secon-hand, insa exporturile, estimate la 100.000 de unitati, ar putea depasi vanzarile interne, a declarat Francois Fourmont, director general Dacia.

Dacia a estimat ca vanzarile sale in Romania din acest an sa atinga de 112.000 de masini, a spus Fourmont citat de NewsIn. "Estimam ca in 2007 nivelul vanzarilor va cunoaste o usoara scadere fata de cel pe care il vom inregistra in 2006. Principalul motiv al acestei evolutii il constituie incertitudinea care planeaza inca asupra evolutiei vanzarilor de vehicule de ocazie.", a adaugat Francois Fourmont

El spera ca Romania sa nu se regaseasca dupa 1 ianuarie 2007 intr-o situatie comparabila cu cea a Poloniei, unde vanzarile de vehicule noi au scazut de o maniera considerabila dupa liberalizarea completa a importurilor de vehicule second-hand.

In 2004 - primul an de dupa aderare - vanzarile de masini din Polonia au scazut cu 11% comparativ cu 2003, in timp ce in 2005 au fost cu alte 11% sub nivelul din 2004.

Fourmont a adaugat ca "exporturile Dacia ar trebui sa depaseasca, in 2007 nivelul de 100.000 de unitati si sa se situeze chiar, la un nivel superior celui al vanzarilor pe piata din Romania".

Anul acesta, vanzarile Dacia in Romania vor fi cu 30% peste nivelul exporturilor. Producatorul pitestean si-a propus in 2006 sa vanda 200.000 de masini, dintre care 112.000 in tara si 88.000 la export.

In primele zece luni, Dacia a vandut 90.796 automobile in tara, unde detine 37,5% din piata masinilor noi.

Dintre cele 40 de destinatii de export, Franta este cea mai buna piata occidentala pentru Dacia, cu peste 16.000 de masini vandute in primele zece luni ale anului.

La anul Dacia va mai adauga cateva noi destinatii de export, insa Marea Britanie nu este printre ele.

In februarie 2007 Dacia va lansa versiunea Logan furgoneta si va fi prezenta cu stand propriu la saloanele auto de la Geneva si Frankfurt.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.