"Noi trebuie sa construim o politica salariala complexa care sa imbine cele doua nevoi pe care le avem: o data trebuie pastrat echilibrul, inflatia trebuie sa coboare, deci cresterile salariale trebuie sa fie reale.

Miine, daca as vrea sa fac un gest eroic personal as anunta ca sint de acord cu dublarea salariilor bugetarilor in Romania. Ar fi un gest de inconstienta inclusiv pentru cei carora li s-ar dubla salariile, pentru ca intr-un an toata dublarea de salarii ar disparea in inflatie, dupa care ne-am chinui cinci ani, sapte ani ca sa ducem din nou inflatia la un nivel inca mare pentru o tara europeana. Noi avem o inflatie de doua ori si ceva mai mare decit media europeana", a declarat Vladescu.

948 de lei la anul

Citeste si:

Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), la nivel national cistigul salarial mediu net va creste de la 848 de lei pe luna, cit este anul acesta, la 948 de lei in 2007. Astfel, CNP prevede un spor real al salariilor de doar 6,5% fata de anul acesta. Abia in 2010 se va atinge un nivel de 1.260 de lei, arata aceleasi estimari.

Nu se schimba impozitele

In alta ordine de idei, in acelasi interviu, ministrul Finantelor a declarat ca nu are in vedere o majorare a unei taxe principale, chiar si in cazul in care veniturile bugetare nu vor fi satisfacatoare in 2007, an in care Romania va fi contributor net la bugetul comunitar.