Board-ul Bancii Europeane pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat decizia de majorare cu 250 milioane euro a fondurilor destinate sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) din Romania, Bulgaria si Croatia, potrivit informatiilor publicate pe site-ul institutiei.

Fondurile Bancii vor putea fi accesate indirect, prin intermediul institutiilor financiare. Decizia board-ului BERD a fost luata pe 18 octombrie, potrivit unui comunicat al institutiei economice internationale.

Pana in momentul acestei majorari, BERD alocase pentru acest proiect fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro. Pentru acest proiect, Comisia Europeana a contribuit cu 24 milioane euro. Comisia adus, in total, fonduri de 180,75 milioane euro pentru aceasta facilitate de creditare pentru IMM-urile din Romania, Bulgaria si Croatia, conform NewsIn.

Principalul obiectiv al acestui proiect este sprijinirea accesului IMM-urilor la finantari acordate de institutiile de intermediere financiara din tarile respective, se spune in comunicat. Proiectul are in vedere acordarea de fonduri pe termen mediu si lung institutiilor de intermediere financiara, pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finantari, acordarea de asistenta tehnica institutiilor de intermediere financiara, in vederea imbunatatirii relatiei lor cu IMM-urile, precum si o serie de facilitati, menite sa incurajeze institutiile de intermediere financiara sa dezvolte produse destinate IMM-urilor.

Fondurile prevazute de BERD pentru acest proiect vor fi acordate acelor banci si companii de leasing din tarile mentionate care vor dovedi ca au o situatie financiara stabila, un management de calitate, precum si interes pentru dezvoltarea de afaceri cu sectorul IMM, se spune in comunicatul BERD. Proiectul este deschis si institutiilor financiare nebancare, cum ar fi cooperativele de credit.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.