Hotelurile de lant international din Romania sunt conduse de multe ori de straini, in special cele administrate sub contract de management. Din cele sase hoteluri de cinci stele din Capitala de exemplu, cinci au general manageri expati. Acest trend a inceput sa se faca simtit si in provincie, in ultimii ani. Analistii pietei spun insa ca lucrurile incep sa se schimbe si ca Bucurestiul ar putea avea o generatie de directori generali la hoteluri importante chiar in urmatorii 2-3 ani.

Pana in acest moment, romanii nu au avut prioritate, in general, la ocuparea de functii semnificative in hotelurile de lant international stabilite la nivel local. Astfel, de cele mai multe ori, posturile-cheie erau detinute de expati, care beneficiaza de experienta internationala in cadrul companiei. Lucrurile au inceput insa sa se schimbe. Saptamana aceasta, Ioan Maties, directorul de Food & Beverage (segmentul de restaurante, baruri si conferinte) al hotelului de cinci stele JW Marriott Bucharest a fost "exportat" la Frankfurt.

Maties va fi director de food&beverage al unui Marriott de acolo, acest lucru punandu-l pe cea mai mare pozitie detinuta de un roman care si-a inceput cariera la hotelul din Bucuresti in lume. Schimbarea este cu atat mai importanta cu cat romanul va detine acolo si un post in consiliul de administratie al hotelului. Aceasta nu este singura modificare in structura administrativa a JW Marriott Bucuresti: un israelian Ami Miron va ocupa functia nou-infiintata de hotel manager; Gerd Trischler, fost director de vanzari si marketing, a fost transferat la Varsovia; Meda Vasiliu, fost director de vanzari, a fost promovata in postul de director de vanzari si marketing; Oana Popa, fost director de evenimente, devine directoare de food&beverage, iar Dina Litzica, fost PR Manager, devine PR and marketing manager. Din cele cinci functii-cheie, trei sunt deja preluate de romani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.