Una dintre marile probleme ale multor firme aflate la inceput de drum este lipsa unui sediu adecvat activitatilor curente. Bancile comerciale ofera, din surse BERD, credite special constituite tocmai pentru finantarea constructiei sediilor de firma.

In categoria solicitantilor eligibili pot intra firmele cu cel mult 100 de angajati, aflate in proprietate majoritar privata, detinute de rezidenti romani.

Pe langa construirea si amenajarea sediului societatii, beneficiarii mai pot folosi banii astfel imprumutati pentru cumpararea de materie prima, finantarea stocului de marfa sau pentru capital de lucru (pe termen scurt). in cazul creditelor pe termen mediu, acestea pot fi utilizate la achizitia de echipamente, instalatii, hale de productie, mijloace de transport etc. De asemenea, este posibila orice combinatie intre acestea. Destinatiile care nu se accepta sunt: refinantarile; activitatile excluse de BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare); productia de alcool, armament sau munitie; investitiile financiare; speculatiile valutare, mobiliare sau imobiliare.

Durata creditului poate fi intre o luna si patru ani, in functie de destinatie, proiect si de capacitatea de rambursare lunara a firmei imprumutate. Se poate acorda si o perioada de gratie, de maximum sase luni, dar numai in functie de proiectul finantat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.