Sarbatorile de iarna aduc profituri consistente firmelor care comercializeaza sau inchiriaza brazi de Craciun. Companiile mari prefera sa inchirieze un brad gata impodobit, pentru care sunt dispuse sa plateasca aproape 1.500 de euro. Miscarea ii scuteste de efortul si timpul necesare pentru a-si decora singuri un astfel de pom. Daca vor sa pastreze bradul, trebuie sa scoata din buzunar pana la 8.000 de euro.

Businessul cu pomi de Craciun este unul sezonier, firmele de profil ocupandu-se in restul anului cu decoratiunile interioare. Principalii clienti sunt companiile din marile orase care platesc mii de euro pentru a-si achizitiona un brad de Craciun sau pentru a-si orna birourile cu plante exotice. Amenajarea spatiilor de birouri pentru Sarbatorile de iarna este o afacere in plina dezvoltare. Brazii gata impodobiti se vand on-line, iar companiile care organizeaza petreceri de Craciun apeleaza la profesionisti care dau personalitate brazilor, impodobindu-i in functie de principalele evenimente ale anului.

Fiecare brad poate exprima, dupa caz, veselie, sobrietate, nonconformism, in functie de destinatar. La mare cautare sunt podoabele pentru brazi din materiale scumpe, in pas cu moda, care pot costa pana la 1.000 de euro.

Un brad natural din import si ornat cu cele mai scumpe podoabe (ghirlande din matase, globuri de argint si stelute de aur) costa, la unele firme, pana la 28.000 de lei (aproape 8.000 de euro). Bradul este achizitionat din Danemarca la un pret de circa 450 de euro. Apoi, dupa ce firmele de profil il impodobesc cu cele mai scumpe accesorii, il inchiriaza timp de doua saptamani unei companii contra sumei de 1.300 de euro. Daca respectiva companie doreste sa cumpere totusi bradul, pretul poate creste de 5 pana la 7 ori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.