Din momentul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, veniturile din dividende obtinute de catre firmele romanesti care au filiale in state membre vor fi neimpozabile

Potrivit articolului 201, alineatul 1 din Codul Fiscal, act normativ ce va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007, dividendele primite de o persoana juridica romana, societate-mama, de la o filiala a sa inregistrata intr-un stat membru sunt neimpozabile, daca firma romaneasca indeplineste, cumulativ, mai multe conditii.

Astfel, firma autohtona trebuie sa plateasca, in Romania, impozit pe profit, sa detina minimum 15% din capitalul social al firmei respective aflata in UE, iar la data inregistrarii venitului din dividende, sa detina participatia amintita mai sus de cel putin doi ani.

Potrivit Codului Fiscal, sunt, de asemenea, neimpozabile si dividendele primite de firma romaneasca, prin intermediul sediului sau permanent, situat intr-un stat membru, cu conditia ca firma autohtona sa indeplineasca conditiile amintite mai sus. Totodata, sunt considerate neimpozabile si dividendele primite de sediile permanente din Romania ale unor firme straine din alte state membre, societati-mama, care sunt distribuite de filialele acestora, situate in state membre. Conditiile pe care acestea trebuie sa le indeplineasca sunt identice ca si in cazul firmelor romanesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.