Americanii si germanii, atrasi de rezidentialele de lux. Aderarea la UE ofera noi perspective

In ultimii ani, orasul Brasov a cunoscut un adevarat avant pe piata romaneasca de real-estate, atragand atentia analistilor prin dezvoltarea unor proiecte variate, atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de rezidentiale. In contextul apropiatei aderari la Uniunea Europeana, aceasta evolutie se intrevede inca si mai semnificativa pentru urmatoarea perioada, mai ales avand in vedere si potentialul turistic al zonei.

Pe langa acesta, planurile de constructie a unui aeroport international, alaturi de autostrada dintre Bucuresti si Budapesta, aflata in lucru, transforma orasul transilvanean intr-o zona cu acces rapid nu numai catre principalele centre urbane ale tarii, dar si catre Europa. Brasovul si zonele adiacente se profileaza astfel, dupa Bucuresti, ca principala zona de atractie pentru investitorii straini in Romania, acestia avand deja in plan, chiar inainte de aderare, proiecte semnificative pe piata de real-estate transilvaneana.

Apartamente de lux la periferia Brasovului

Unul dintre primele astfel de proiecte poarta numele de Avantgarden Development, fiind initiat de o companie cu capital 100% german, aceasta avand, conform site-ului oficial www.escapeartist.com, o experienta de mai mult de 15 ani in constructia de rezidentiale in Germania. Plasat in zona de nord, periferica, a Brasovului, regiune cu potential datorita accesului rapid catre centru, ansamblul de apartamente este primul dintr-o serie de astfel de complexuri rezidentiale avute in vedere in regiune, ceea ce ofera investitorilor un profit potential la cote ridicate.

Constructia la prima cladire va incepe, conform informatiilor publicate pe www.romaniareport, la 1 martie 2007 si va fi finalizata pana la 31 decembrie anul viitor, intregul ansamblu urmand a fi terminat pana la 31 decembrie 2008.

Incadrandu-se in categoria ansamblurilor de lux, proiectul Avantgarden cuprinde o serie de vile cu trei niveluri, acestea fiind formate din apartamente cu 2-4 camere, cu suprafete cuprinse intre 70 si 140 de metri patrati. Oferta cuprinde, de asemenea, si apartamente de tip penthouse, cu 2-3 camere, acestea avand suprafete de 100-160 metri patrati. Preturile pentru locuinte variaza intre aproximativ 60.000 si 110.000 de euro. Cu un design de lux, cladirile ce alcatuiesc complexul Avantgarden sunt proiectate pentru a favoriza peisajul specific al zonei, investitorii avand intentia de a crea un mediu linistit si sigur, departe de agitatia specifica centrului orasului. Zonele comune locuintelor includ gradini, spatii verzi, precum si spatii de joaca pentru copii, majoritatea apartamentelor beneficiind, de asemenea, de terase.

185 mil. euro pentru a aduce Aspenul in Romania

Un alt proiect in regiunea Transilvaniei este cel propus de investitorul American Developments SRL, acesta avand in vedere dezvoltarea unei statiuni turistice montane de lux la Poiana Mica, aproape de Brasov.

Dezvoltatorul preconizeaza ca noul ansamblu, proiectat pentru a atinge standardele de calitate ale celebrei statiuni montane Aspen, din Elvetia, va absorbi fonduri initiale de 35 milioane de euro, la acestea adaugandu-se fonduri suplimentare de 150 milioane euro. Specialistii estimeaza ca aceste fonduri cumulate vor genera, in termen de 4 ani, o valoare totala a proiectului de aproximativ 725 mil. euro.
Proiectul, pentru implementarea caruia a fost deja creat un fond de investitii, va cuprinde o serie de apartamente, alaturi de un ansamblu hotelier cu o capacitate de aproximativ 160-200 de camere, pentru operarea celui din urma, American Developments aflandu-se deja in discutii cu doua companii de profil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.