Romtelecom isi va reorienta activitatea pe trei linii de business si va patrunde pe piata televiziunii prin satelit si Internet, anunta surse din Romtelecom, citate de Mediafax.

Aceste modificari sunt insotite de plecarea directorului comercial si desfiintarea postului. Cele trei linii directoare vor fi o unitate dedicata wholesale, care va administra infrastructura si relatiile cu alti operatori, una de retail, care va constitui interfata in relatia cu clientii, si o unitate denumita "Centrul Societatii", care va furniza servicii de suport pentru primele doua unitati. Potrivit surselor citate, de la 1 ianuarie 2007, directorul executiv comercial al companiei, Pieter Bakker, va parasi compania.

Bakker a fost numit in functie in anul 2003, odata cu instalarea noii echipe manageriale, conduse de James Stuart Hubley.

"Confirmam ca la Romtelecom se lucreaza in prezent la un plan de reorganizare interna, ale carui detalii sunt in curs de clarificare, cu scopul aplicarii de la 1 ianuarie 2007.
Acest plan va fi raspunsul intern la provocarile actuale si viitoare de pe piata de profil", a declarat directorul juridic si de relatii al companiei, Catalin Dima.
Conform lui Dima, planul de reorganizare va fi discutat in CA pana la mijlocul lunii decembrie.

Program de restructurare dupa intrarea sub cupola OTE

Imediat dupa liberalizarea pietei de telecomunicatii si preluarea controlului de catre grupul elen OTE, in ianuarie 2003, Romtelecom a inceput un program de restructurare.
Printre cele mai importante masuri luate au fost reducerea costurilor prin diminuarea semnificativa a numarului de salariati si restructurarea contractelor cu furnizorii. Din anul 2005 Romtelecom a patruns pe piata de acces Internet si transmisiuni de date, odata cu lansarea
tehnologiei ADSL.

Din 2007 societatea de telefonie va aborda si piata serviciilor de televiziune prin satelit de tip Direct to Home, proiect urmat de lansarea serviciilor IPTV - serviciu de televiziune prin tehnologie IT care permite interactivitate din partea utilizatorului.

Romtelecom a inregistrat, la jumatatea anului, venituri de 440 milioane euro, mai putin cu 5,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acelasi timp, profitul net s-a diminuat cu 75,6%, pana la 14,6 milioane euro. Explicatia pentru reducerea veniturilor grupului este oferita in raportul semestrial al grupului OTE si consta in diminuarea cu 9,9% a numarului de linii telefonice pana la 3,77 milioane si reducerea traficului pe segmentul abonatilor persoane fizice si juridice, odata cu intensificarea concurentei din partea operatorilor de cablu TV. Romtelecom este detinut in proportie de 54,01% de OTE si 44,99% de statul roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.