RTC Office Express, companie de distributie de articole de papetarie, fuzioneaza prin absorbtie cu Astra Plus, companie cu obiect de activitate identic, potrivit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Fuziunea se va realiza prin absorbtia Astra Plus de catre RTC Office Express prin transmiterea integrala a patrimoniului societatii absorbite catre societatea absorbanta.

Ambele societati au acelasi actionar majoritar, RTC Holding BV, motivatia fuziunii fiind de a simplifica procesul decizional, de a fluidiza procesul de executie, de a reduce costurile administrative, de a creste puterea de negociere cu clientii si institutiile financiare si de credit si de a consolida pozitia pe piata de birotica si papetarie din Romania, potrivit oficialilor RTC Office Express.

Compania absorbanta, RTC Office Express, a obtinut in 2005 un profit de 7,4 milioane lei la o cifra de afaceri de 152,4 milioane lei

Compania absorbita, Astra Plus, a raportat anul trecut o pierdere de 871.510 lei si o cifra de afaceri de 29,4 milioane lei.

RTC Holding, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, intentioneaza sa-si extinda activitatile si pe piata din Bulgaria nu mai tarziu de 1 ianuarie 2007, a declarat presedintele grupului, Octavian Radu.

In opinia lui Octavian Radu aceasta mutare se va produce fie prin achizitionarea unei firme de pe piata locala, fie printr-o investitie de tip greenfield. "Ungaria reprezinta o piata interesanta pentru companie, nefiind exclusa o intrare si pe aceasta zona. Am facut deja doua vizite in acest sens si am ajuns la concluzie ca Ungaria este o piata potrivita pentru noi, a declarat pentru Wall-Street Sorin Stancu, presedintele diviziei Office Express a grupului RTC.

Extinderea pe piata din Bulgaria face parte din planul solid al grupului RTC de a intra pe pietele regionale. Acest plan se va concretiza indeosebi dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Grupul de firme RTC a realizat pe primele cinci luni ale anului o cifra de afaceri de 112 milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de anul precedent. Office Express, lider al pietei de birotica si papetarie, estimeaza pentru anul 2006 o cifra de afaceri de 45 milioane euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.