Administratorul delegat al Banca Italease, Massimo Faenza, a declarat ca societatea financiara pe care o reprezinta priveste "cu insistenta" spre Romstal Leasing, informeaza editia electronica a cotidianului "Il Giornale". Romstal Leasing a devenit cea mai mare companie independenta de leasing dupa achizitionarea Motoractive de catre GE Money

"Privim cu insistenta spre o societate din Estul Europei. Am trecut de prima selectie si speram sa o trecem si pe a doua", a spus Faenza, care a facut trimitere la Romstal Leasing, conform sursei citate. Potrivit adminsitratorului delegat, expanisunea in Romania este una din prioritatile grupului bancar italian.

Contactatati de Wall-Street, oficialii Romstal Leasing au fost foarte discreti in a da mai multe detalii despre evolutia procesului de negociere cu cei cinci petitori. "Romstal Leasing IFN SA este in curs de identificare a unui partner strategic. In acest moment dorim sa pastram discretia privind investitorii potentiali, dar imediat ce vom finaliza toate detaliile acestui proces va vom putea informa," ne-a declarat Ionut Chirila, directorul de Marketing al Romstal Leasing.

Cu toate acestea, institutiile financiare KBC, EFG, Piraeus Bank, BNP Paribas si Banca Italease ar fi cele cinci nume care s-au calificat in faza a doua a procesului de vanzare a Romstal, conform unor surse din piata citate de NewsIn.

Actionarii Romstal Leasing au mandat, in urma cu cateva luni, BAC Investment Bank sa se ocupe de vanzarea companiei. "Pot sa va spun ca in faza finala au ramas cinci competitori, iar cu primii doi dintre acestia, in ordinea ofertelor, vom incepe negocierile directe, urmand ca pana la sfarsitul anului sa incheiem acest proces", a spus Matei Paun, managing partner la BAC Investmen Bank.

In urma declaratiilor facute de oficialii bancii italiene este evident ca Banca Italease a ajuns in faza finala in care doar doi pretendenti raman in cursa achizitionarii Romstal Leasing. Astfel, este fireasca urmatoarea intrebare: care este cel de-al doilea nume mare cu care inca se mai poarta discutii? Fie este vorba de BNP Paribas, una din cele mai mari banci din Franta, sau belgienii de la KBC, grecii de la Piraeus ori cei de la EFG.

Matei Paun a precizat ca, tinand cont de tranzactiile din regiune, Romstal Leasing este evaluata intre 50 si 100 de milioane, dar structura vanzarii este absolut flexibila: "Putem vinde si 100%, dar si mai putin, important este sa gasim cea mai buna solutie pentru Romstal".

Divizia de leasing a grupului Romstal a incheiat in primele zece luni ale anului contracte de 114,5 milioane euro (circa 405 milioane lei), in crestere cu 90% fata de aceiasi perioada a anului trecut si a raportat un profit de 2,42 milioane euro la noua luni.

In topul Asociatiei Romane a Societatilor de Leasing (ASLR), Romstal Leasing ocupa locul cinci dupa valoarea bunurilor finantate in primul semestru al anului 2006. Compania de leasing a finantat bunuri in valoare de aproape 54,5 milioane euro.

Banca Italease Group incheiase la sfarsitul anului trecut 26.500 de contracte de leasing, care cumulau 6,29 miliarde de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.