Anul 2006 este pe cale de a bate toate recordurile in ceea ce priveste produsele contrafacute si piratate, a avertizat la Dakar, in deschiderea unei reuniuni, reprezentantul Senegalului in cadrul Organizatiei Mondiale a Vamilor.

Obiectele contrafacute sau piratate sunt, in principal, produse de marochinarie, tigari, jocuri si jucarii, respectiv CD-uri si DVD-uri, a declarat directorul general al vamilor senegaleze, Armand Jean-Jacques Nanga, informeaza NewsIn.

"In anul 2004, au fost confiscate peste 166 de milioane de articole contrafacute sau piratate. in 2006, considerat de Organizatia Mondiala a Vamilor anul recordurilor triste pentru produse contrafacute si piratate, numai pana la ora actuala, acest numar a fost deja depasit", a declarat Nanga, in deschiderea unui seminar de trei zile, organizat de catre Senegal si de Organizatia Mondiala a Vamilor (OMV), care are 169 de membri.

Secretarul general al OMV, Michel Danet, a estimat ca produsele contrafacute reprezinta pana la 10% din comertul mondial. "Comertul cu produsele contrafacute estimat la anual cinci sute de miliarde de euro, reprezinta intre 8% si 10% din comertul mondial", a declarat Danet.

Conform organizatorilor reuniunii, amploarea fenomenului are consecinte dramatice in sanatate, deoarece medicamentele contrafacute reprezinta 6% din cifra de afaceri a industriei farmaceutice mondiale. Referitor la pirateria muzicala, cantaretul senegalez, Youssou Ndour, a declarat ca fenomenul este greu de combatut, deoarece are de a face cu saracia.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.