Bancile au inceput sa lanseze oferte de Sarbatori. Ofertele vizeaza in special creditele de consum. Majoritatea ofertelor vizeaza reducerea dobanzilor

Chiar daca iarna nu si-a intrat inca in drepturi, bancile se grabesc sa lanseze oferte promotionale. Pentru ca, stimulat de nevoile specifice Sarbatorilor, consumul creste in lunile de iarna, institutiile de credit nu rateaza o oportunitate de castig. Majoritatea ofertelor vizeaza, asa cum era si normal, creditele de consum. Urmand un trend lansat de BCR, unele banci promoveaza pachete de produse care, de obicei, contin pe langa creditul propriu-zis, un card de credit sau de debit si o asigurare.

Pana acum Alpha Bank, BCR, Raiffeisen, Banca Romaneasca ABN Amro si, cel mai recent, Volksbank si Libra Bank au lansat pachete de produse promotionale. Dintre acestea doar Raiffeisen si Libra Bank prefera sa se axeze pe atragerea de depozite. CEC anunta si ea ca, incepand cu 15 noiembrie, va iesi pe piata cu oferte de Sarbatori. Chiar si ProCredit, specializata pe finantarea microintreprinderilor, va avea oferte speciale in aceasta perioada.

Dobanzi reduse la creditele de nevoi personale BCR

Cea mai mare banca din Romania a ales ca in perioada Sarbatorilor sa isi promoveze creditul de nevoi personale. Astfel, clientii BCR vor putea contracta produsul Divers Extra la dobanzi cu pana la 2,1% mai mici in lunile noiembrie si decembrie. In aceasta perioada dobanda la creditul Divers Extra BCR va fi de 11,4% pentru creditele pe termen scurt si de 11,9% pentru cele pe termen mediu si lung. Dobanda anuala efectiva pentru un credit de 35.000 lei pe o perioada de 120 de luni este de 17,64% pe an.

Alpha Bank, credit, card si asigurare gata impachetate

Alpha a optat pentru promovarea unui pachet de produse construit in jurul unui credit de uz personal. Lansat sub denumirea Alpha 4All, pachetul este compus din credit, un card AlphaCard Visa Credit si o asigurare de viata fara costuri suplimentare. Suma maxima ce poate fi imprumutata merge pana la 100.000 de euro cu o rata lunara egala pe toata perioada creditarii. Termenul de rambursare variaza de la sase luni la 20 de ani. Prin cardul AlphaCard Visa Credit cu utilizare internationala, oferit cadou in cadrul pachetului de creditare, clientii beneficiaza de un disponibil de pana la 5.000 de euro.

Credit pana la 30 de ani la Volksbank

Volksbank are o oferta de Sarbatori care, potrivit reprezentantilor bancii, ar putea fi extinsa si in cursul anului 2007. Banca mareste perioada de acordare pentru creditele pe baza de ipoteca pana la 30 de ani. Tot promotional, pentru aceste produse, pana la 31 decembrie, clientii pot opta pentru o perioada de gratie de maximum 2 ani, in primii 2 ani de creditare, in care se plateste lunar doar dobanda aferenta creditului. Pana pe 31 decembrie Volksbank a eliminat unul dintre comisioanele lunare de plata la creditul auto si cel de nevoi personale. Dobanda Anuala efectiva se va reduce astfel cu pana la 3 procente.

Depozit cu componenta investitionala la Raiffeisen

Investitorii care vor plasa minimum 2.000 lei in unul din fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management vor putea constitui un depozit in lei la Raiffeisen Bank cu dobanda anuala de 10%, informeaza banca. Suma maxima a depozitului nu poate depasi valoarea investita in unitati de fond. Oferta este valabila pana la 31 decembrie si este disponibila in locatiile Raiffeisen Bank distribuitoare pentru unitatile de fond Raiffeisen Prosper si Benefit cu randamente medii de 15,89% si 8,86% dupa primele patru luni de functionare.

CEC si ProCredit pregatesc oferta

Chiar daca nu au lansat inca o oferta concreta, CEC si ProCredit au anuntat ca vor incepe promotiile pana la sfarsitul acestei luni. "La fel ca in fiecare an, ProCredit Bank va avea o oferta de Sarbatori pentru clientii actuali si potentiali. In prezent acest proiect este in derulare", spun reprezentantii ProCredit. "CEC are in derulare alte actiuni promotionale. Ofertele pentru Sarbatori vor demara in jurul datei de 15 noiembrie, cand le vom face publice", anunta si CEC.

Libra merge pe depozite

In intervalul 13 noiembrie - 15 decembrie, toti clientii Libra care isi fac un depozit pot participa la tombola "Depozite castigatoare" organizata de Libra Bank. Singurele conditii ce trebuie indeplinite pentru a intra in tombola vizeaza constituirea unui depozit in valoare de minimum 200 USD sau euro sau 700 lei. Tot promotional banca ofera dobanzi de 8,1% pentru depozitele pe trei luni si 8,5% pentru cele pe un an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.