Perioada marilor dileme pentru cea mai spectaculoasa fuziune bancara de pe piata autohtona pare ca s-a incheiat. Desi la nivelul boardului HVB tiriac-UniCredit parerile privind stabilirea numelui pentru noua entitate bancara sunt impartite, solutia ce urmeaza sa fie aleasa se va opri asupra brandului UniCredit, cel care are expunerea cea mai buna la nivelul Uniunii Europene.

"Arhitectii" proiectului HVB tiriac Bank-UniCredit, noua entitate bancara ce urmeaza sa urce direct pe locul trei in topul celor mai puternice banci romanesti, au primit rezultatele analizelor privind stabilirea numelui sub care grupul bancar va activa pe piata romaneasca. Potrivit programului de fuziune aprobat, stabilirea brandului constituie, de altfel, cea mai importanta etapa in cadrul procesului de fuziune.

Surse din cadrul Consiliului de Administratie al noii institutii au declarat pentru ziarul Adevarul ca, in urma ultimelor discutii purtate in cadrul boardului pe baza evaluarilor de piata, sansele ca noul grup bancar sa functioneze in Romania sub numele de UniCredit sunt foarte mari. "Pana in prezent, chiar daca parerile au fost impartite in privinta alegerii brandului potrivit, solutia optima pare sa fie numele de UniCredit. In urmatoarele saptamani, urmeaza sa se ia decizia finala. Este foarte important ca aceasta sa se ia cat mai repede, pentru a continua etapele de fuziune, printre care si aducerea la acelasi numitor comun a politicii de marketing", au precizat sursele citate.

Retail sau corporate?

Potrivit studiilor de specialitate privind identitatea pe piata bancara a fiecarei parti implicate in cel mai mare proces de fuziune, intre HVB tiriac si UniCredit exista o discrepanta destul de mare la nivel de perceptie. Astfel, chiar daca UniCredit dispune de o expunere foarte buna in spatiul comunitar, nu aceeasi situatie se inregistreaza si in Romania, unde HVB tiriac Bank beneficiaza de o notorietate mult mai buna. Mai mult, cele doua parti difera si in privinta politicilor de piata pe care le-au urmarit in Romania pana la inceputul proiectului de fuziune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.