Analistii de la banca de investitii Wood&Company estimeaza ca preturile tinta pentru actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) ar putea creste, in medie, cu 12%, potrivit unui raport publicat vineri de banca

"Cresterea preturilor actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti se situeaza sub nivelul de 12%, estimat de noi pentru preturile tinta ale actiunilor celor cinci SIF-uri", a declarat analistul Bram Buring de la Wood&Company, citat de NewsIn.

Pretul tinta estimat de Wood pentru actiunile SIF 1 Banat-Crisana a crescut cu 15%, de la 3,04 la 3,50 lei/titlu. Etsimarea depaseste cu 21% cotatia de joi din piata, de 2,90 lei/titlu. Pentru SIF 2 Moldova Wood estimeaza un pret tinta de 3,86 lei/titlu, cu 12% mai mare decat cel prognozat initial, de 3,46 lei/titlu, si cu 18% mai mult decat cotatia din piata, de 3,28 lei/titlu.

Analistii Wood&Company estimeaza un pret tinta cu 11% mai mare pentru actiunile SIF 3 Transilvania, de 3,04 lei/titlu, comparativ cu tinta initiala de 2,75 lei/titlu si, respectiv, cu 11% fata de cotatia din piata, de 2,73 lei/titlu.

Titlurile SIF 4 Muntenia au un pret tinta de 1,84 lei/actiune, cu 7% mai mult decat cel estimat anterior, de 1,72 lei/actiune si egal cu cotatia actuala de la bursa. Actiunile SIF 5 Oltenia au un pret tinta de 4,35 lei/titlu, cu 14% mai mare decat cel estimat anterior, de 3,80 lei/titlu si, respectiv, cu 21% mai mare decat cotatia de la bursa, de 3,58 lei/titlu.

Indicele blue-chip-urilor de la Bursa de Valori Bucuresti (indicele BET - n.r.) a inregistrat o crestere cu 7,4% si indicele compozit al pietei (BET-C - n.r.) s-a apreciat cu 10% de la ultima estimare realizata de analistii de la Wood&Company, ceea ce i-a determinat sa ridice preturile tinta ale SIF-urilor, in medie, cu 12%, in functie de plasamentele realizate. "Societatile de investitii financiare au inregistrat cresteri cu 26% in medie de la ultimele estimari, in top fiind SIF 2 cu o crestere de 46% si SIF 5, cu 30%", a declarat analistul Bram Buring.

Analistii de la Wood&Company recomanda pastrarea actiunilor SIF 1 Banat-Crisana, cumpararea actiunilor SIF 2 Moldova si SIF 5 Oltenia si, respectiv, vanzarea titlurilor SIF 3 Transilvania si SIF 4 Muntenia.

"SIF 2 si SIF 5 raman favorite in clasamentul societatilor financiare, iar SIF 1, care a avut rezultate slabe fata de performantele inregistrate de acest sector in ultima perioada, ar putea recupera in perioada urmatoare", a mai spus Bram Buring.

Modificarea tintelor de pret are loc dupa ce analistii de la Wood&Company estimau, la inceputul acestei saptamani, ca in scurt timp Erste Bank va face o oferta de cumparare a pachetului de 30% din actiuni pe care SIF-urile il detin la Banca Comerciala Romana, in conditii similare cu cele din oferta pentru salariatii bancii. Mai mult, analistul Bram Buring declara ca la Bucuresti au aparut zvonuri despre o posibila negociere intre Erste Bank si cele cinci SIF-uri pentru un schimb de cinci actiuni BCR pentru un titlu Erste, dar reprezentantii societatilor financiare, contactati de News In, au negat aceasta varianta.

Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci SIF-uri, s-a apreciat, vineri, cu 0,94% in sedinta de la Bursa de Valori Bucuresti, fata de valoarea de joi, de la 60.826,27 puncte la 61.397,92 puncte, inregistrand un nou maxim istoric.

Valoarea totala a tranzactiilor efectuate vineri cu actiunile societatilor financiare a fost de 28,87 milioane lei (8,22 milioane euro), echivalentul a peste 62,38% din totalul schimburilor incheiate la BVB. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF 2 Moldova, cu o valoare a tranzactiilor de peste 9,13 milioane lei, urmat de actiunile SIF 5 Oltenia, cu schimburi de 7,29 milioane lei.

Titlurile SIF 5 Oltenia s-au mentinut la cotatia inregistrata in sedinta de joi, de 3,58 lei pe titlu. Actiunile SIF 2 Moldova au crescut cu 0,61% de la 3,28 lei pe actiune, pana la 3,30 lei. Titlurile SIF 1 Banat-Crisana au crescut cu 2,07%, la 2,96 lei/actiune, SIF 4 Muntenia a inchis la o cotatie in crestere cu 1,63%, de 1,87 lei/actiune, iar SIF 3 Transilvania s-a oprit la 2,75 lei/actiune, in crestere cu 0,73%.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.