In sedinta de tranzactionare de vineri de la Bursa de Valori Bucuresti s-au realizat tranzactii cumulate in valoare de 76,4 milioane lei, lichiditatea fiind in crestere vizibila, potrivit raportului de tranzactionare bursiera realizat de SSIF Broker SA. Desigur, din nou actiunile societatilor de investitii financiare au fost in mare parte responsabile pentru aceasta crestere, insa si tranzactii mai importante in cazul CMP (cu acest emitent s-au realizat transferuri in valoare de 2,7 milioane lei) si ATB (2,7 milioane lei) au contribuit la atingerea acestui prag valoric.

Daca la acest capitol al lichiditatii s-a constatat o apreciere semnificativa, la capitolul preturi de tranzactionare aprecierea a fost una moderata, insa de notat avand in vedere ca ea vine dupa alte zile de aprecieri importante. La bursa, aprecierile au aparut doar pe indicele BET-FI, care a crescut cu 0,94%, pana la nivelul de 61.397 pc., in schimb ceilalti doi indici s-au depreciat usor, cu apoximativ 0,5% pe date zilnice.

Societatile de investitii financiare au prilejuit din nou cele mai importante transferuri de actiuni, in valoare cumulata de aproximativ 28,9 milioane. Cel mai tranzactionat titlu din grupul celor cinci a fost SIF2, cu un volum al zilei de 2,8 milioane actiuni, in valoare de aproximativ 9,1 milioane lei. Dupa o deschidere de sedinta la 3,29 lei, pe usoara crestere, titlul s-a depreciat insa pe volume tranzactionate destul de mici. S-a ajuns in jurul orei 11 la un minim al zilei de 3,22 lei/actiune, de la acest nivel cotatia revenind pana la pretul de 3,3 lei/actiune, inregistrat la inchidere. Cresterea a fost de 0,61% in acest caz pe date zilnice. SIF5 a fost tranzactionat intre 3,52 si 3,62 lei/actiune, cele 2,03 milioane actiuni tranzactionate in aceasta zi contribuind cu 7,3 milioane lei la valoarea zilnica a tranzactiilor.

Inchiderea zilei a fost la pretul de 3,58 lei, curs constant pe date zilnice. SIF3 a stabilit un pret de referinta de 2,75 lei/actiune, cu o apreciere zilnica de 0,73%, SIF4 a incheiat si el pozitiv ziua, la nivelul de 1,87 lei/actiune, iar SIF1 s-a apreciat usor, cu 2,07%, pana la pretul de inchidere de 2,96 lei/actiune.

Cu actiunile BRD s-au realizat tranzactii in valoare de 1,53 milioane lei, mai mult de 79.000 actiuni fiind tranzactionate vineri. Inchiderea consemna un pret de referinta de 19,4 lei/actiune, in scadere cu 0,51% comparativ cu ziua de joi. Tranzactiile cu actiuni TLV s-au realizat intre 1,07 si 1,09 lei/actiune, insa volumul tranzactionat vineri, de 2,8 milioane actiuni, a fost unul in scadere.

Ultimul pret al zilei a fost de 1,07 lei/actiune, in scadere de 0,93% fata de ziua precedenta. SNP s-a depreciat cu aproximativ 1%, dar scaderea a venit pe fondul unor tranzactii modeste din punct de vedere valoric. RRC s-a depreciat si el cu 1,16%, pana la 0,0849 lei/actiune. Cu actiunile Broker Cluj, societate de servicii si investitii financiare, s-au realizat tranzactii in valoare de 1,23 milioane lei, iar pretul a variat intre 1,61 lei si 1,66 lei/actiune.

Silviu TURC
Departamentul Tranzactionare SSIF BROKER SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.