Grupul olandez producator de emisiuni tip reality-tv Endemol va fi vandut cu aproximativ 2,5 miliarde de euro, (3,2 miliarde de dolari) au anuntat joi surse din sectorul bancar. Bancherii se afla momentan in plin proces de redactare a unor propuneri de finantare pentru aceasta tranzactie, care ar putea sa se realizeze pana la sfarsitul anului, acest lucru depinzand de viitorul cumparator, au adaugat sursele.

Endemol este evaluat la aproximativ 1,8 miliarde de dolari iar filiala extrem de profitabila a grupului, Endemol France, la circa 700 de milioane de dolari, conform Reuters preluat de NewsIn. La inceput Endemol France nu a fost inclus in aceasta tranzactie, dar apoi grupul Telefonica, care detine o participatiune de 75% din Endemol France, a anuntat, in cursul verii ca doreste sa vanda.

Telefonica a achizitionat participatiunea sa din Endemol France in anul 2000 pentru suma de 5,5 miliarde de euro. in acea perioada grupul Endemol, principalul producator de emisiuni de divertisment printre care "Big Brother" sau "Who Wants to Be a Millionaire?", se afla in plina expansiune.

Endemol are reprezentante in mai multe tari, printre care Statele Unite, Franta, Australia, Marea Britanie sau Mexic.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.