"Cunosc o banca la care creditul pentru IMM cu dobanda 0 reprezinta comisioane anuale de 24%", declara recent Iulian Velicu, vicepresedintele Eximbank. Mai mult cu scopuri de promovare, exista banci in Romania care ofera asa-numitele "credite cu dobanda 0".

Inainte de a contracta insa un astfel de credit este important ca eventualul beneficiar sa calculeze cu exactitate costul total al finantarii (comisioane, taxe, asigurari). Ati putea avea surpriza ca, in final, creditul sa fie mai putin avantajos decat unul, sa spunem, cu dobanda 12% la care Dobanda Anuala Efectiva nu trece de 19-20%. "Stim cu totii ca nu poate exista, in adevaratul sens al cuvantului, un credit cu dobanda 0", ne-a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele celei mai reprezentative organizatii patronale la nivelul IMM.

Reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii aminteste ca utilitatea creditului trebuie calculata in functie de costurile totale, dobanda fiind doar unul dintre numeroasele elemente care trebuie luate in calcul. "In calitatea mea de consilier de management, imi sfatuiesc clientii sa compare ofertele mai multor banci inainte sa ia o decizie. Totul se judeca prin corelarea comisioanelor si a tuturor celorlalte costuri", a conchis Nicolescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.