Dezvoltarea rapida a complexurilor rezidentiale din ultimii ani a ridicat cifra de afaceri a firmelor din domeniul confectiilor metalice. Cererile foarte mari au dus chiar la dublarea profitului anumitor companii. Asta si datorita faptului ca materia prima si mana de lucru sunt relativ ieftine, iar costul produselor finite este destul de mare.

Cu aproximativ 220 de euro metrul patrat, o poarta din fier forjat poate ajunge si la 4.500 de euro. Este suficient sa faci o plimbare prin zona Pipera sau Baneasa din Bucuresti ca sa fii pus in tema cu ultimele tendinte in materie de constructii. Chiar daca nu toate vilele sunt construite cu bun-gust, unele fiind foarte mari, altele foarte colorate, toate au insa ceva in comun: fierul forjat. Fie ca este vorba de o poarta de trei metri inaltime, de un gard, de balustrade sau doar de mobilier de gradina, aproape toti proprietarii folosesc fierul forjat. Acest trend a facut ca si firmele care se ocupa cu asamblarea elementelor din fier forjat sa se inmulteasca. Astazi, numai in Bucuresti exista aproximativ 90 de societati de profil.

Alin Gilea, directorul firmei Roxmetal din Capitala, spune ca businessul nu mai este foarte profitabil pentru cei care mizeaza pe lucrari interne: "La noi in tara exista o singura fabrica, la Braila, care produce fier forjat. Noi cumparam elementele de acolo si le asamblam. Astfel, investitiile sunt minime. O linie completa de utilaje poate costa insa pana la 70.000 de euro", spune Gilea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.