Analistii agentiei de de rating Standard&Poor's (S&P) au afirmat intr-un raport, ca Vodafone nu acorda finantare prin actiuni si imprumuturi in interiorul grupului subsidiarei din Romania, din cauza riscurilor politice mai mari si a unor aspecte privind evolutia monedei locale.
"Politica Vodafone este sa isi finanteze operatiunile sale central, subsidiarele fiind finantate mai ales prin actiuni si imprumuturi intra-grup. Singurele exceptii sunt subsidiarele cumparate care au o datorie publica neplatita si subsidiarele din economiile mai putin dezvoltate ale Albaniei, Egiptului si Romaniei", se arata in raportul S&P. Aceste subsidiare se imprumuta de pe piata locala fara ajutorul Vodafone, datorita riscurilor politice mai mari si a unor aspecte in ceea ce priveste moneda locala, mai spun analistii S&P in raport, dupa cum informeaza NewsIn.

Liderii pietei de telecomunicatii mobile, Orange si Vodafone, au adaugat 351.000 si 100.000 de clienti, respectiv, in trimestrul II. La finele lunii iunie, Orange Romania avea 7,2 milioane de clienti, iar Vodafone Romania - 6,7 milioane. Vodafone Group Plc a achizitionat 80% din operatorul autohton Connex de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) in mai anul trecut, devenind actionar unic, si a schimbat numele companiei in aprilie 2006.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.