Autoritatile pregatesc o serie de reglementari legale pentru stimularea sectorului chiriilor. Principalii beneficiari vor fi dezvoltatorii care construiesc blocuri pentru inchiriere

Apetitul romanilor pentru a deveni proprietari se poate vedea atit in statisticile oficiale, cit si in preturile locuintelor. Astfel, conform unui studiu referitor la conditiile de viata din Romania, realizat de Institutul National de Statistica, 95,8% dintre locuintele din Romania sint detinute in proprietate personala, in vreme ce locuintele inchiriate reprezinta 2,6% din total. Restul se imparte intre locuintele ocupate cu titlu gratuit - 1,4%, si cele inchiriate de la societati comerciale - 0,2%.

Astfel, se poate observa ca, cel putin legal, putini romani isi inchiriaza locuintele, in vreme ce, in cazul societatilor comerciale care asigura locuinte angajatilor, acest procent este infim. Autoritatile spun ca vor incerca sa schimbe aceasta situatie. Se pregateste o lege a chiriilor, iar masuri pentru stimularea construirii de locuinte pentru inchiriere se regasesc si in proiectul noii Legi a locuintei, postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Stimulente viitoare

Companiile care investesc in constructia de locuinte destinate inchirierii vor beneficia de facilitati fiscale, decizia vizind cresterea ofertei pe acest segment al pietei rezidentiale, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, citat de agentia MEDIAFAX. Facilitatile vor fi introduse prin legea chiriilor, aflata in stadiu de proiect si care ar urma sa intre in vigoare anul viitor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.