Grupul francez de retailer Auchan va intra oficial pe piata romaneasca in aproximativ 10 zile prin deschiderea unui hipermarket in Bucuresti, in zona Titan. Potrivit companiei, investitia pentru deschiderea unitatii din Bucuresti s-a ridicat la aproximativ 40 de milioane de euro, suprafata de vanzare fiind de 16.000 metri patrati.

Planurile Auchan in Romania prevad deschiderea a cel putin cate doua magazine pe an, in Bucuresti si in orasele importante din tara. Urmatorul hipermarket din Bucuresti va fi deschis in 2007 in cartierul Berceni si va face parte dintr-un amplu proiect comercial ce va cuprinde un mall cu peste 260 de magazine si restaurante.

Deschiderea hipermarketului Auchan Titan a dus la crearea a 800 de noi locuri de munca, inaugurarea urmand sa se faca pe 7 noiembrie.

Grupul Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 365 de hipermarketuri deschise in 11 tari (Franta, Spania, Portugalia, Polonia, Ungaria Italia, Luxemburg, Rusia, Maroc, China, Taiwan). Pe langa hipermarketuri, grupul Auchan detine si alte tipuri de magazine: 664 supermarketuri, 307 centre comerciale Immochan, Banca Accord .

La nivel mondial, Auchan are 175.000 de angajati, numarul acestora crescand de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine. In 2005, grupului Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 miliarde Euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti.

Grupul Auchan va avea o concurenta serioasa pe piata autohtona, mai multi jucatori de talie mondiala fiind deja prezenti in tara noastra. In Romania activeaza deja grupurile Metro (23 magazine deschise), Billa (20 magazine), Cora (doua magazine), Rewe (Selgros- 10 magazine), XXL (5 magazine), Penny Market (16 magazine), Profi (24 magazine), Carrefour (7 magazine), La Fourmi (11 magazine), Artima (16 magazine) si Kaufland (9 magazine).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.