Investitorii in domeniul imobiliar se lovesc de doua obstacole in Romania: starea drumurilor si lipsa meseriasilor buni, este de parere directorul ECE Projektmanagement Romania, Radu Merica

"Sistemul de scoli profesionale este total depasit. in Romania este imposibil sa gasesti un meserias bun", a declarat citat de NewsIn directorul ECE Projektmanagement Romania, subsidiara a companiei germane de dezvoltare imobiliara.

Potrivit lui Merica, exista oportunitati pentru investitori, cum ar fi parcurile industriale, insa problema este cum ajungi la ele. "De pilda parcul de la Targu Mures este neatractiv din cauza dificultatii drumurilor", a spus directorul companiei germane.

Merica a afirmat ca firma pe care o conduce are in plan investitii de un miliard de euro, dar intervalul de timp in care vor fi cheltuiti acesti bani depinde de oportunitati. "Pot sa fie cinci, zece sau 20 de ani in care vom investi acesti bani. Totul depinde de oportunitatile pe care le avem" , a mai spus Merica.

El a recomandat autoritatilor romane sa-si planifice dezvoltarea pentru urmatorii 20 de ani, fiind necesara o dublare a suprafetei oraselor. in Munchen exista 3.000 de locuitori pe kmp iar in Bucuresti sunt 9.000 de locuitori pe kmp, ceea ce face din capitala Romaniei unul din orasele cu cea mai mare densitate din Europa, spus Merica.

ECE Projekmanagement a incheiat recent un acord cu firma River Invest pentru constructia zonei comerciale a proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, din zona Semanatoarea. Zona va cuprinde un hipermarket, un mall, precum si un hotel de patru sau cinci stele, cu 22 de etaje.

Compania germana a mai participat la licitatia pentru realizarea centrului comercial pe locul actualei Piete Obor, insa a pierdut in defavoarea unui grup de companii detinute de oamenii de afaceri Sorin Creteanu si Gabriel Popoviciu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.