Vreti sa plecati in vacanta si nu aveti unde sa va lasati prietenul patruped? Pensiunile specializate reprezinta o optiune. in ultima vreme, cererea mare pentru astfel de servicii a impulsionat afacerile de profil, care pot ajunge anual la sute de mii de euro.

In schimbul unor sume ce variaza intre 12 si 20 de euro pe zi, pensiunile asigura patrupedelor conditii de cazare de cinci stele in locatii care sunt amenajate, multe dintre ele, cu gresie, faianta, aer conditionat si chiar camere video. "Pensiunea canina este, in Romania, ca si afacere, mai mult decat profitabila, pentru ca proprietarii care tin la odraslele lor vor sa le asigure, atunci cand sunt plecati in concediu, spre exemplu, cele mai bune conditii", a declarat pentru Adevarul, Gabriel Cocu, instructor de dresaj si proprietar de pensiune canina. Proprietarii de caini apeleaza la serviciile unei pensiuni fie cand pleaca in concediu si nu au cui sa-si lase cainii in grija, fie atunci cand ii inscriu la o scoala de dresaj.

Investitie minima, profit maxim

De la un teren cumparat in 1995, in Popesti Leordeni si o investitie de aproximativ 12.000 de dolari, businessul lui Cristi Vatau a ajuns astazi sa genereze, anual, o cifra de afaceri de aproximativ 400.000 de euro. Numai in Bucuresti detine cinci astfel de pensiuni si patru apartamente de bloc, dotate la un standard inalt, care asigura 80 de locuri de cazare pentru caini, iar in Craiova, o alta locatie ofera 15 astfel de locuri de cazare. "Mai tot timpul sunt pline. Cererea cea mai mare este in perioada concediilor si a sarbatorilor, de Craciun sau de Paste, cand perioada medie de sedere in sistem de pensiune este de aproximativ doua saptamani", a declarat, pentru Adevarul, Cristi Vatau, instructor si proprietar al scolii de dresaj canin Kris.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.