Piata imobiliara romaneasca va reprezenta o buna oportunitate pentru investitori inca cel putin cinci ani de acum incolo, a declarat pentru NewsIn, partenerul in cadrul francizei de agentii imobiliare Hirsh, Ricardo Franc.

"Preturile la imobiliare, pe segmentul rezidential, nu vor scadea in urmatorii zece ani, datorita cererii mult mai mari decat oferta", a explicat acesta. De asemenea, concurenta intre proiectele imobiliare acum in constructie nu va genera o scadere a preturilor in urmatorii cinci ani.

In acelasi timp, se poate aprecia ca va avea loc o reasezarea a salariilor in constructii, in conditiile in care patrund tot mai mult pe piata constructiilor din Romania muncitorii din fostele tari sovietice, iar cei care au plecat din Romania sa lucreze in strainatate nu vor mai accepta, la revenirea in tara, decat salarii de la un anumit nivel in sus, a spus Franc.

Pentru 2007, preturile la locuinte ar putea creste cu circa 10%, este de parere specialistul, dar in viitor cresterea preturilor se va tempera, nu va mai evolua cu 15-20% pe an, a estimat Franc. "Desi tranzactiile imobiliare au inghetat cu circa trei luni inainte de integrarea europeana a Cehiei, in ideea cresterii preturilor dupa integrare, piata imobiliara a redevenit activa la circa trei-patru luni dupa aderare, fara ca preturile sa fi crescut. Cresterea preturilor este data de cresterea nivelului de trai", a mai spus Franc.

Pentru populatia cu venituri mici, o solutie ar putea fi reabilitarea caminelor de familisti si vanzarea acestora, este de parere oficialul companiei. Aceasta tendinta se poate remarca deja pe piata imobiliara din Baia Mare.

Franciza imobiliara Hirsh a demarat activitatea pe piata romaneasca in februarie 2005, dupa ce a devenit activa pe piata internationala la inceputul lui 2003. in prezent, compania este prezenta in Bucuresti, Targu Mures si Pitesti. Activitatea de intermediere imobiliara Hirsh se defineste prin selectarea clientului potrivit pentru o anumita proprietate. Pe plan international, compania mai este prezenta in Rusia si Cehia.

"O abordare moderna a vanzarilor de imobiliare presupune preluarea in portofoliu a proprietatilor in exclusivitate si apoi selectarea de clienti. in acest fel concurenta nu mai este la nivelul agentiilor imobiliare care doresc sa vanda o aceeasi proprietate, ci intre clienti, care vor sa cumpere acea proprietate", a explicat partenerul in cadrul francizei imobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.