Societatea de servicii si consultanta imobiliara DTZ Echinox va asigura gestionarea financiara si administrarea activitatilor de intretinere si securitate a cladirii de birouri, Charless de Gaulle, in care functioneaza Vodafone, HVB Bank si Raifeisen Bank.

"Este foarte important pentru investitori ca felul in care a fost administrata o cladire sa contruibuie la valoarea acesteia. Aceasta tendinta pare a se extinde tot mai mult in contextul in care dezvoltatorii locali au de-a face cu investitori internationali", a declarat directorul departamentului de administrare a proprietatilor in cadrul companiei imobiliare DTZ Echinox, Magdalena Gibney.

DTZ Echinox a incheiat un contract de management al proprietatii cu proprietarul cladirii Charless de Gaulle, fondul de investitii Accession Fund. Noul administrator nu a facut precizari cu privire la valoarea contractului. Centrul de afaceri din Piata Charles de Gaulle a fost achizitionat, la inceputul lui iunie, pentru 80 de milioane de euro, de la fondul de investitii austriac CA Immo si compania de constructii si investitii imobiliare Avrig 35. Cladirea are 15 etaje si o suprafata desfasarata de 40.000 de metri patrati.

Intre serviciile pe care le ofera compania se numara calculul facturilor lunare, reprezentarea clientului in fata chiriasilor, a subcontractorilor, comunicarea cu chiriasii si colectarea chiriilor, rezolvarea procedurilor contabile, intretinerea utilitatilor, procurarea documentelor necesare cladirii, coordonarea bugetelor si analizarea ceea ce priveste evolutia preturilor, coordonarea subcontractorilor, coordonarea activitatilor legate de cladire, negocierea contractelor cu subcontractorii, intretinere tehnica, intretinere preventiva periodica, administrarea consumului de energie al cladirii, receptia, servicii de securitate, mentinerea curateniei cladirii in interior, in exterior, in zona de parcare, garaj etc, intretinerea spatiilor verzi si administrarea deseurilor.

Fondul de investitii Accesion Fund este administrat de compania germana GLL Real Estate. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ. Grupul DTZ este listat la bursa din Londra din 1987 si are o retea de peste 3.400 de consultanti in 96 de orase in 26 de tari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.