Ministerul Economiei va scoate la privatizare, in luna decembrie, producatorul de autovehicule Daewoo Automobile Romania, din Craiova, transferul firmei in proprietate privata urmand sa aiba loc in primul trimestru din 2007, a declarat ieri ministrul de resort, Codrut Seres. Procesul de trecere a actiunilor companiei sud-coreene Daewoo la firma din Craiova in portofoliul statului va fi finalizat pana la finele lunii octombrie.

In luna august, reprezentantii romani si cei ai Daewoo au incheiat contractul prin care statul va redeveni unicul proprietar al uzinei Daewoo Automobile Romania. Daewoo Motor a detinut 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania, iar diferenta de 49% din capitalul social apartine firmei Automobile Craiova, la care statul detine 72,4% din actiuni. General Motors, Ford si Chery Automobile (China) sunt numele vehiculate ca posibili investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.