Un studiu realizat recent arata ca in acest an nu s-au livrat apartamente noi pentru clasa de mijloc. Se anticipeaza ca si peste cinci ani oferta va insuficienta pentru nivelul cererii

Distanta dintre Romaia si Budapesta este mare in prezent si nu va putea fi recuperata rapid. Compania A1 Realestate Imobiliare, care este prezenta pe pietele din Elvetia, Ungaria si Romania, a realizat un studiu care arata ca piata din Romania duce lipsa de oferte pentru clasa medie. Care este formata, conform autorilor studiului, din familii cu venituri lunare de aproximativ 1.500 de euro.

"Pina anul acesta nu am observat practic nici o livrare de apartamente pentru clasa de mijloc din Bucuresti. Majoritatea dezvoltatorilor au preferat sa se concentreze pe realizarea unor mici ansambluri de vile sau proiecte de blocuri (pina la 100 de unitati) pentru cumparatorii cu venituri mari", se arata in acest studiu. Se anticipeaza ca situatia nu se va remedia rapid si decalajul fata de capitala Ungariei va ramine semnificativ.

Spatiu mic

Suprafata locuibila disponibila pentru un roman reprezinta doar 55% din cea pe care o are un ungur si doar 34% din cea pe care o are un locuitor din Germania de Vest. Astfel, in Romania suprafata locuibila medie/persoana este de 14,2 mp, in vreme ce in Ungaria este de 25,7 mp, iar in Germania urca pina la 41,7 mp. "Un numar important de proiecte adresate clasei de mijloc au fost anuntate recent pe piata. Unele dintre ele sint deja in constructie si vor fi livrate in 2007-2008", se arata in acest raport. Acestia spun ca, daca toate proiectele anuntate vor fi lansate pe piata pina in 2001, oferta va creste cu 20.000 de apatamente. Insuficient fata de cerere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.