Petrom va face investitii de trei miliarde de euro, in perioada urmatoare, atat pentru dezvoltarea activitatii de exploatare si productie, cat si in marketing, a declarat, directorul executiv adjunct al companiei, Werner Schinhan.

"Vom investi 1,5 miliarde de euro in exploatare si productie, un miliard de euro in rafinarii si 500 de milioane in marketing", a precizat Werner, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului Petrom, compania are o strategie de dezvoltare pentru perioada urmatoare, care vizeaza extinderea retelei de benzinarii, sub marca PetromV. Astfel, pana in 2010, PetromV va ajunge sa detina 250 de benzinarii, de la 18 statii, in prezent, conform declaratiilor lui Schinhan. Compania intentioneaza sa aiba 40 de benzinarii, chiar pana la sfarsitul anului in curs.

Planurile de extindere ale Petrom nu vizeaza doar piata romaneasca, ci si pe cea internationala. "Petrom va deveni leader-ul regional al grupului OMV, regiune care include Bulgaria, Serbia si Ucraina si va avea competente atat in marketing, cat si in proiecte de cercetare si dezvoltare", a afirmat directorul executiv adjunct al companiei petroliere. in plus, Petrom va deveni si un vehicul de extinedere in zona Marii Caspice, Kazahstan si Rusia.

Petrom vrea ca pana in 2010 sa devina cea mai mare companie integrata de petrol si gaze din Europa de Sud-Est si sa intre si pe piata energiei electrice. Consiliul de Administratie al Petrom a reconfirmat strategia de dezvoltare a companiei pana in 2010, iar obiectivul global ramane cel stabilit in 2005, respectiv de a deveni cea mai mare companie integrata de petrol si gaze din Europa de Sud-Est.

Consiliul de Administratie a mai hotarat ca Petrom isi va continua dezvoltarea internationala, devenind centrul operational al grupului OMV in regiune.Compania are in vedere diversificarea viitoare a activitatii pe piata energiei electrice, "pentru a valorifica complementaritatea gazelor naturale si a energiei electrice si tinand seama de natura lor putin poluanta".

Compania intentioneaza sa construiasca doua centrale in regiunea Olteniei, care sa foloseasca gazele naturale ca si combustibil si care sa produca simultan si energie termica si energie electrica. "In prezent, facem studii de fezabilitate pentru doua centrale pe gaze, in cogenerare, pentru zona Craiovei, Jiu, Oltenia in sens larg. Ne intereseaza in mod special rentabilitatea, posibilitatea de distributie in zona a caldurii si electricitatii produse, dar si conditiile de recuperare a investitiilor," au declarat pentru NewsIn surse din companie.

Potrivit acestora, Petrom inca nu a luat o decizie referitoare la ce va face cu electricitatea si caldura produse in viitoarele centrale, daca vor fi consumate de companie, vandute sau consumate partial si restul vandut. Petrom va folosi o parte din gazul extras pentru a asigura combustibilul necesar functionarii celor doua centrale. Compania mai are doua centrale in cadrul rafinariei Petrobrazi si la Suplacu de Barcau.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.