Romania nu are inca o strategie in turism, dar aceasta va fi elaborata in anul in curs in baza colaborarii dintre minister, asociatiile de profil din tara si institutii specializate din strainatate, a declarat, ieri, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Sorin Crivtonencu.

"Nu exista o strategie pentru turism. Exista niste foi cu cateva date, adica o informare. Vom implica in strategie toate asociatiile, organizatiile din tara, precum si institutii specializate pentru consiliere de afara pentru a nu avea o problema ca nu stim in ce directie sa mergem", a adaugat Crivtonencu. Strategia turistica va tine cont de cele sapte regiuni de dezvoltare existente la nivel national. Noul presedinte al ANT a propus de asemenea organizarea unui targ anual la care sa participe toate autoritatile locale si unde fiecare judet sa isi prezinte oferta turistica.

Planurile ANT pentru 2005 mai includ deschiderea unor centre de informare in principalele orase, omologarea partiilor, crearea unor trasee montane, introducerea unor autobuze turistice in orasele importante, completarea legislatiei din domeniu si introducerea unor facilitati fiscale pentru investitorii din turism. "Sper ca in urma masurilor pe care le vom lua atat in tara, cat si in strainatate, numarul turistilor straini sa creasca cu cel putin 10% in acest an", a adaugat Crivtonencu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.