Flanco, retea de magazine distribuitoare de produse electrocasnice, electronice si IT, parte a grupului Flamingo International, va mentine creditul "cu buletinul" cel putin pana la finele lui 2006, fara a incalca normele bancii centrale, a informat compania.

Popularul credit cu buletinul nu incalca normele bancare, sustin oficialii Flanco, deoarece, desi clientul nu aduce o dovada de venit, furnizorul de credit o poate obtine de la angajatorul solicitantului. Creditul va pastra caracteristicile actuale, adica o valoare creditata intre 1.000 si 6.000 lei, cu o dobanda de 19,9% si un comision de 9,9%. Dobanda anuala efectiva va ramane de 28,58%, avand o perioada de rambursare de la 6 la 48 de luni, informeaza NewsIn.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stabilit, recent, conditii mai restrictive pentru creditarea populatiei, ce vor intra in vigoare incepand cu 22 octombrie, prin modificarea si completarea Norma 10/2005 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice. in cazul creditelor de consum, ratele de plata lunare nu vor depasi 30% din veniturile nete ale solicitantului sau ale familiei acestuia, conform noilor norme BNR. Altex a anuntat saptamana trecuta ca va retrage de pe piata "creditul cu buletinul", incepand cu data de 22 octombrie, cand intra in vigoare noile norme BNR.

Grupul Flamingo International se bazeaza in acest moment pe trei branduri, Flamingo, Flanco si Future Shop, care sunt individualizate prin pozitionarea diferita in piata. Flanco se adreseaza intregii familii cu produse electronice electrocasnice si IT, Flamingo va oferi solutiile de IT cele mai potrivite firmelor mici si mijlocii, pasionatilor de calculatoare, cat si consumatorilor obisnuiti, iar Future Shop va oferi produse tehnologice de ultima generatie unui segment de clienti deschisi la nou. Flamingo International concureza pe piata de profil din Romania cu Altex si Domo.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.