Asociatia Salariatilor de la Antibiotice Iasi a anuntat ca vrea sa participe la privatizare, in consortiu cu un potential investitor strategic si sa preia 10% din actiuni la valoarea nominala a actiunilor, a declarat pentru News In, liderul de sindicat al societatii, Vasile Stanga.

"Dorim sa ne asociem cu unul dintre potentialii cumparatori si sa preluam un pachet de 10% din actiuni la un pret preferential egal cu valoarea nominala a actiunilor, de 0,1 lei", a declarat Vasile Stanga. Potrivit acestuia, "salariatii Antibiotice vor ca societatea sa fie privatizata exact ca in cazul Bancii Comerciale Romane si al Petrom, la un pret egal cu valoarea nominala a actiunii, ca o recunoastere a muncii salariatilor societatii".

Asociatia Salariatilor de la Antibiotice a trimis pana acum doua scrisori catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in lunile aprilie si octombrie, prin care si-a anuntat intentia de a fi parte in procesul de privatizare, impreuna cu un investitor strategic. "Nu am primit inca un raspuns oficial la niciuna dintre scrisorile trimise la AVAS, dar credem ca, printr-o decizie politica, salariatii societatii vor putea participa la privatizarea Antibiotice, exact cum prevede Legea privatizarii", a mai spus liderul de sindicat al societatii.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat, luni, anuntul de vanzare, prin negociere, a pachetului majoritar de 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare. Scrisorile de intentie pot fi trimise de i nvestitorii interesati pana la data limita de 1 noiembrie 2006.

Cotatia titlurilor Antibiotice Iasi, listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a crescut, luni, cu 2,74%, dupa publicarea anuntului de privatizare, pana la 1,50 lei/actiune, ceea ce urca valoarea de piata a companiei la 664 milioane lei (185 milioane euro).

La cotatia de inchidere a pietei, valoarea de piata a companiei a ajuns la 664 milioane lei (185 milioane euro), reprezentand 0,91% din capitalizarea totala a bursei. Capitalizarea Antibiotice multiplica de 14,4 ori capitalul social al companiei.

"Actiunile Antibiotice Iasi au reintrat in atentia investitorilor dupa anuntul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor (AVAS) ca societatea va fi lansata la privatizare, motivul principal fiind cota de 3,2% pe care o detine pe piata farmaceuticelor din Romania, estimata la 1,2 miliarde euro", potrivit brokerilor de la Prime Transaction.

Pana acum, singurul investitor care si-a anuntat intentia de a prelua Antibiotice Iasi a fost compania Ozone Laboratories.

Antibiotice se afla pe locul al treilea in topul producatorilor de medicamente de pe piata din Romania, cu vanzari de peste 86 milioane lei pe primul semestru din 2006. Producatorul de farmaceutice a afisat un profit net de 12,27 milioane lei (3,61 milioane euro), cu 3,4% mai mic decat profitul realizat in primele sase luni ale anului 2005 si o cifra de afaceri de 86,97 milioane lei (24,70 milioane euro).

Alti actionari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6,16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.