Dupa preluarea BCR de catre Erste Bank, mai multi membrii ai conducerii bancii autohtone au fost inlocuiti. Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, l-a inlocuit pe Daniel Daianu in functia de presedinte al consiliului de supraveghere, in timp ce reprezentantii AVAS, IFC si BERD si-au prezentat demisiile deoarece acest lucru era prevazut in agenda de preluare a BCR

Dupa inlocuirea reprezentantilor in Consiliul de Supraveghere (CS) ai vechilor actionari ai BCR si numirea lui Andreas Treichl in functia de presedinte al consiliului de supraveghere, mai multi membri ai conducerii executive ai BCR urmeaza sa fie inlocuiti, potrivit unor surse din industria bancara. Treichl urmeaza sa ceara acordul CS pentru inlocuirea unor membrii ai conducerii executive in cadrul urmatoarei sedinte a Consiliului.

"Joi va avea loc sedinta lunara a Consiliului de Supraveghere al BCR. in materiale primite inainte de sedinta, unul dintre punctele de discutie este revocarea unor membrii din Comitetul executiv si inlocuirea lor cu alte persoane. Este tot ce stim. Nu exista nici o propunere de nume si nu se precizeaza cati membrii vor fi inlocuiti sau de ce", a confirmat pentru NewsIn o sursa apropiata Consiliului de Supraveghere. Totodata, ordinea de zi a sedintei de joi mai contine si un punct care face referire la redistribuirea sarcinilor intre membrii Comitetului Executiv ai BCR, a adaugat sursa citata.

Presedintele executiv Nicolae Danila si cinci vicepresedinti sunt membrii Comitetului Executiv. Danut Bunea este vicepresedintele care se dirijeaza operatiunile financiare, Ilie Mihai se ocupa de managementul riscului, Jean Andronie este vicepresedintele executiv care se ocupa de corporate banking, Natalita Hurduc dirijeaza retail banking si Petre Preda este seful de operatiuni. Potrivit unor surselor citate, presedintele Danila nu este in amenintat de schimbare.

Acesta ar reprezenta a doua etapa de inlocuire a conducerii BRC dupa demisiile reprezentantilor IFC si BERD si a membrilor boardului desemnati de stat. Daniel Daianu a ramas membru in boardul BCR, in timp ce Gheorghe Ionescu si Jozsef Birtalan (ambii din partea AVAS), Thomas Krayenbuehl si Oliver Greene (din partea IFC si BERD) si-au prezentat demisiile, in conformitate cu planul de integrare a BCR in Erste.

In locul lor au fost numiti Manfred Wimmer, seful programelor de management al grupului financiar Erste Bank, Christian Coreth, membru al echipei de management al bancii austiece si Herbert Juranek, seful diviziei de IT la Erste.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.