Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat anuntul de vanzare, prin negociere, a 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare.

Investitorii interesati pot depune scrisori de intentie neangajante pana pe 1 noiembrie 2006.

Antibiotice SA este considerata cea mai valoroasa societate din portofoliul AVAS, datorita cotei de piata de 3,2% pe care o are pe piata farmaceutica din Romania. Antibiotice ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari companii din domeniu in perioada iulie 2005-iunie 2006, dupa vanzari, conform datelor companiei de studii de piata Cegedim.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53.02% din actiunile Antibiotice, ultima companie farmaceutica mare ramasa in portofoliul statului roman.

Alaturi de AVAS, alti actionari importanti ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5.21%). Compania a inregistrat in primul semestru 2006 un profit net de 15,8 milioane de lei (4,5 mil. euro), in crestere cu 20% in raport cu perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 15% in aceeasi perioada, atingand valoarea de 87 milioane de lei (24,6 mil. euro).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.