Grupul britanic Sportingbet Plc a iesit de pe piata americana cu putin timp inainte de impunerea legii ce interzice platile catre site-urile de jocuri de noroc, vanzandu-si operatiunile unor investitori privati pentru suma de un dolar, conform NewsIn

"Suntem tristi ca trebuie sa renuntam la aceasta fantastica afacere din cauza unor decizii politice ale Congresului Statelor Unite", a declarat vineri directorul executiv al Sportingbet, Andy McIver.

"Sportingbet a primit suma de un dolar pentru actiunile si activele aferente ale diviziei din Statele Unite ale companiei", a precizat compania intr-un comunicat.

Parasirea pietei americane, venita in urma deciziei responsabililor republicani de a interzice platile catre site-urile de jocuri de noroc online au afectat grav acest sector. Presedintele George Bush va semna vineri aceasta lege, care va fi aplicata imediat.

Sectorul jocurilor de noroc online este acum divizat intre companiile listate la Londra, care au decis sa renunte in totalitate la operatiunile lor din SUA si diverse operatiuni private, care sunt dispuse sa isi continue ilegal afacerile acceptand plati venite din conturi din afara SUA.

Firma americana Sportsbook.com a fost vanduta grupului Jazette Enterprises Ltd si isi va continua activitatile sub form unei companii private ce va avea filiale la Dublin, Antigua, Vancouver si Costa Rica.

Sportingbook isi va mentine operatiunea Paradise Poker, dar nu va mai accepta plati din Statele Unite incepand de vineri.

"Odata cu inchiderea operatiunilor din SUA estimam costuri de separare si lichidare a operatiunilor de aproximativ 14 milioane de dolari", a incheiat comunicatul companiei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.