Problemele fratilor Micula cu Fiscul tind sa se agraveze. Firma patronata de miliardarii oradeni, Scandic Distilleries, ar trebui sa fie executata cu valoarea incasarilor din comertul cu alcool pe perioada de functionare a autorizatiei recent suspendate de Ministerul Finantelor. Nici mai mult, nici mai putin de 140 milioane ROL. Chiar daca, in contul sumei, statul ar vrea sa execute active ale societatii, acest lucru nu este posibil. Magnatii oradeni au gajate bunurile la banci.

Verificarile intreprinse de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la fabrica de alcool a fratilor Micula vor continua cu un control de fond in urmatoarele saptamani. tinta inspectorilor fiscali este aceea de a stabili exact volumul total al incasarilor Scandic Distilleries din comercializarea alcoolului si bauturilor alcoolice pe perioada de functionare pe baza autorizatiei recent suspendate. Pe langa neregulile gasite, respectiv nerespectarea regimului de antrepozitare fiscala, la Scandic Distilleries exista si suspiciunea de evaziune.

Problemele pe care societatea Scandic Distilleries le are cu nerespectarea regimului antrepozital pot sa aiba efecte si mai dure in viitorul apropiat. Autorizatia obtinuta pentru producerea de bauturi alcoolice ar putea sa fie, in final, anulata. Acest lucru ar putea insemna pentru cel mai mare producator de bauturi alcoolice ca toata productia de pe perioada valabilitatii autorizatiei sa fie considerata nelegala.

Ce ar putea urma pentru Scandic Distilleries este decizia de confiscare a veniturilor obtinute din comercializarea bauturilor alcoolice pentru aceasta perioada. "Dupa estimarile noastre, in afara accizelor platite bugetului de stat, volumul veniturilor se poate ridica la aproximativ 140 milioane RON, bani care ar putea ajunge integral la buget", sustin surse din cadrul ANAF.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.