Asiguratii vor fi cazati in sectiile Medicover ale spitalelor si scutiti de spaga la doctor

Aviva Asigurari de Viata si Medicover au lansat asigurarea de sanatate Vero destinata atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Este prima polita emisa in baza noii Legi a asigurarilor private si totodata prima oferta care acopera si accesul la servicii medicale si de spitalizare. Prin intermediul politei, pacientii vor beneficia de stabilirea diagnosticului in ambulator, de ingrijire medicala speciala in spitale si refacere dupa spitalizare. in prezent, Medicover are incheiate contracte cu sapte spitale din Bucuresti, purtand discutii cu alte cinci.

Valoarea unei asigurari de sanatate este stabilita in functie de varsta, sexul si factorii de risc pe care-i prezinta pacientul. "Un pacient de sex feminin, in varsta de 35 de ani, poate plati 17 euro pe luna, dar suma poate sa ajunga pana la 50-60 de euro lunar. Exista reduceri pentru familii, de 5 la suta din valoarea politei", a spus dr. Gabriel Ionescu, director Medicover. Proiectul a fost initiat in urma unei analize de piata efectuate pe un esantion de 1.700 de bucuresteni. "Circa 18 la suta dintre bucurestenii intervievati ar dori incheierea unei asigurari private de sanatate, iar 45 la suta dintre acestia considera ca o astfel de polita ar asigura cresterea calitatii serviciilor oferite in spitale in acest moment", se arata in studiu. in acelasi timp, peste trei sferturi dintre subiectii studiului considera ca mita sau cadourile sunt absolut necesare pentru a beneficia de atentie din partea personalului medical din sistemul de sanatate de stat.

Potrivit studiului, suma medie cheltuita de pacientii care au apelat la un spital de stat in cursul anului 2004 a fost de 11 milioane lei, dar valoarea poate ajunge pana la 20-40 milioane lei. Pentru a evita aceste neplaceri, beneficiarul politei este insotit de un reprezentant Medicover, care se "asigura" ca pacientul beneficiaza de cele mai bune tratamente fara a fi nevoie sa scoata bani din buzunar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.