Actionarii bancii HVB Tiriac sunt convocati pe 18 octombrie pentru a decide daca accepta propunerile de numire a lui Johann Strobl si a lui Ion Tiriac drept \"administratori si membri ai consiliului de administratie\", potrivit unui anunt publicat in cursul zilei de ieri in Monitorul Oficial.

Potrivit anuntului publicat in Monitorul Oficial, Ion Alexandru Tiriac a renuntat la mandatul de administrator al Bancii HVB Tiriac.

Actionarii principali ai bancii HVB Tiriac sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 49,94% din capitalul social si Redrum International Investments B.V. - firma controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, cu aproape 22,5%, potrivit datelor publicate de banca, anunta NewsIn.

HVB Tiriac Bank a devenit operationala pe 1 septembrie, ca urmare a fuziunii prin absorbtie a bancilor Tiriac si HVB. Aceasta fuziune a creat a patra mare banca in Romania, cu active de 9,457 miliarde lei (2,68 miliarde euro) in momentul fuziunii (31 august) si o cota de piata de aproximativ 6,5%.

Bancile HVB si Tiriac au raportat profituri cumulate nete de 141,9 milioane lei (40,2 milioane euro) la sfarsitutul lunii august, acestea fiind si ultimele rapoarte separate ale bancilor.

Tiriac a renuntat de curand la pachetul majoritar AutoRom

Omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat la pachetul majoritar in cadrul companiei care importa in Romania marcile Daimler-Chrysler.

Gigantul DaimlerChrysler, al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, a preluat controlul in cadrul AutoRom, importatorul marcilor Daimler-Chrysler, in urma negocierilor cu grupul Tiriac Auto care controla activitatea importatorului.

Grupul auto germano-american va gestiona incepand cu 1 ianuarie 2007 comercializarea propriilor marci in Romania, prin DaimlerChrysler-Automotive Romania, o companie joint-venture cu grupul Tiriac Auto. Conform intelegerii, DaimlerChrysler AG va detine 51% din compania mixta.

In urma acordului incheiat intre cele doua grupui DaimlerChrysler AG va prelua activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso, cei 130 de angajati ai AutoRom urmand sa primeasca oferte de preluare din partea companiei nou-formata.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.