Boala turismului romanesc se poate trata cu organizarea de evenimente. Acestea pot aduce pina la 50% din cifra de afaceri a unui hotel

Organizatorii de evenimente vor obtine atit in acest an, cit si anul viitor cifre de afaceri in crestere cu 12-18%. Explicatia rezida in "cresterea naturala a acestui sector, precum si in efectul de potentare pe care il are aderarea Romaniei la UE", spune Malin Malineanu, vicepresedinte al Asociatiei Organizatorilor de Conferinte si Expozitii din Romania. Ceea ce ajuta la rotunjirea profiturilor organizatorilor este si o regula de aur in bransa, potrivit careia potentialii participanti la simpozioane, congrese, reuniuni, tirguri etc. sint cu atit mai mult atrasi sa participe cu cit evenimentele sint organizate in locatii noi pe harta reuniunilor. Una dintre acestea este si Romania, spune Malineanu.

Minimum necesar al investitiei

Organizarea diferitelor evenimente, desigur nu la scara foarte mare, cere in cazul hotelurilor investitii minime in spatii de conferinte, instalatii de sonorizare, mijloace de transport al participantilor. Aceastea trebuie incluse intr-o strategie initiala de dezvoltare a oricarui investitor din sectorul hotelier. "Investitiile se recupereaza repede deoarece nu sint scumpe si aduc cresteri pe toate planurile, inclusiv la gradul de ocupare al hotelului, pe linga cele cu organizarea propriu-zisa", spune acesta.

Mai multi hotelieri care detin hoteluri mai vechi, neprevazute din constructie cu astfel de facilitati, si-au restructurat spatiile pe care le aveau sau au construit unele noi, pentru a putea gazdui diferite evenimente. "Proprietarii au simtit potentialul sectorului si si-au dat seama ca turismul obisnuit e departe de ce ar putea fi", spune Malineanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.