Marius Ghenea, presedintele si actionarul unic al companiei romanesti de distributie de produse IT&C FiT Distribution, care opereaza si magazinul online PCfun.ro, estimeaza ca piata autohtona a comertului electronic, adica a tranzactiilor efectuate prin intermediul Internetului, va atinge anul viitor valoarea de 150 de milioane de dolari. " Piata locala de retail online a crescut intr-un ritm alert in acest an, ajungand la 50-60 mil. euro, rata de crestere foarte mare comparativ cu retailul traditional," ne-a declarat Marius Ghenea.

Principalii actori din piata sunt emag.ro, dol.ro, flamingo.ro si ultrapro.ro, potrivit site-ului de monitorizare a traficului online trafic.ro

PCFun, siteul detinut de Marius Ghenea, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri ce se apropie de un milion de dolari de la lansare. Vanzarile vor creste sustinut pentru cei de la PCFun.ro, iar pentru 2007 se estimeaza afaceri de aproximativ 6 milioane de dolari.

Business-ul PCFun a fost relansat in asceasta vara si se doreste a fi o afacere de succces cu aproximativ 100.000 de vizitatori unici lunar, acesta fiind obiectivul stabilit pentru luna decembrie.

Dupa ce in ultimii zece ani si-a creat un nume puternic in lumea retailului autohton, fiind considerat unul dintre cei mai vizionari antreprenori din domeniu, Marius Ghenea a devenit astazi un entuziast al comertului online cu produse IT si multimedia.

Astfel, fostul director executiv al Flamingo si fost director general al Flanco, anunta ca se va concentra exclusiv asupra relansarii magazinului online pcfun ( www.pcfun.ro) specializat in echipamente IT si electronice.

Investitia bugetata in acest magazin virtual va fi in acest an de aproximativ 200.000 de dolari, insa fiind vorba de un business in cadrul companiei Fit Distribution, in realitate, costurile PCFun sunt mult mai mari," declara pentru Wall-Street Marius Ghenea. Investitia initiala in PC Fun a fost de 30-40.000 de euro, fara a lua in consideratie partea de logistica care tine de compania Fit Distribution.

Flamingo - Flanco - Fit Distribution

Impreuna cu doi prieteni, Dragos Daniel Cinca si Varol Islam, Marius Ghenea a infiintat in 1994 Flamingo Computers, prima companie din cadrul grupului Flamingo. Ghenea este considerat de specialisti un antreprenor adevarat, dar si un bun manager.

La sfarsitul anului 2001, Ghenea s-a retras atat din managementul Flamingo, cat si din actionariatul companiei.

Apoi, urmeaza trei ani si jumatate ca director general al retelei de magazine de electronice si electrocasnice Flanco.

In luna octombrie 2005 isi da demisia din aceasta pozitie, iar incepand cu anul 2003 investeste in compania FIT Distribution, specializata in distributia de tehnica de calcul. In cadrul acestei firme, Ghenea a dezvoltat siteul magazinului online pcfun specializat in echipamente IT si electronice. Acesta este noul pariu al unuia dintre cei mai mari antreprenori romani.

Contractare online a unui credit

PCfun.ro impreuna cu Raiffeisen Bank, au lansat serviciu Click&Credit, care va permite unei persoane contractarea online a unui credit pentru achizitionarea unui produs, a informat, miercuri, un comunicat al portalului.

"Click&Credit este un instrument pe cat de simplu, pe atat de rapid. in doar 3 minute, tot procesul se poate finaliza, iar instrumentele necesare sunt calculatorul, conexiunea internet, o imprimanta si o camera foto sau un scanner", a declarat director general FiT Distribution, Traian Cristea. "Produsul dezvoltat in parteneriat cu Raiffeisen Bank este cu adevarat unul online 100%", a completat Cristea. Pentru achizitionarea unui bun prin credit, este nevoie ca solicitantul sa scaneze cererea de credit si adeverinta de salariu si sa trimita documentele pe e-mail. Serviciul este adresat persoanel fizice si va fi disponibil initia doar in Bucuresti, dar PCfun.ro anunta ca va urma un plan de extindere teritoriala in parteneriat cu Raiffeisen.

"Mediul online este una dintre cele mai comode cai de achizitionare a produselor, care in multe dintre tarile europene are ponderi importante in totalul achizitiilor, in special pe segmentul produselor adresat de noi", a declarat presedintele FiT Distribution, compania care administreaza portalul, si PCfun.ro, Marius Ghenea. "Clientul nu se va deplasa din fata calculatorului, totul se proceseaza online", a continuat Ghenea.

Rata de penetrare a utilizatorilor de internet este de circa 25% in Romania, iar estimarile analistilor pietei arata ca va depasi 30%, informeaza comunicatul. in plus, prin cresterea numarului de conexiuni de tip broadband, este asteptat ca si piata comertului online sa creasca. "Ca in majoritatea tarilor europene, conexiunile broadband sunt motorul cresterilor in domeniul comertului online. Cresterea valorii pietei de comert online vine si din marirea numarului de utilizatori de card, in paralel cu o crestere a increderii in modalitatile electronice de plata", a aratat comunicatul de presa al PCfun.ro.

PCfun.ro ofera o gama de 2.000 de produse din domeniul IT si electronice, care pot fi livrate oriunde in tara in maximum 24 de ore. PCfun.ro este un magazin de retail online pentru produse din domeniul IT, electronice si telefoane mobile. Portalul este operat de FiT Distribution si a fost lansat in 2005. FiT Distribution activeaza pe piata de distributie si a fost infiintata in 2002. Compania a atins in 2005 o cifra de afaceri de 7 milioane dolari (20,4 milioane lei).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.